sex hikaye

Arany Leopárd a Tejútnak

Napjaink filmművészei közt nyert Fliegauf

2007. augusztus 13. - filmhu
Arany Leopárd a Tejútnak
Arany Leopárd díjat nyert Fliegauf Benedek Tejút című filmjével a locarnói filmfesztiválon. A rendező személyesen vette át a rangos elismerést a 60. születésnapját ünneplő A-kategóriás nemzetközi filmszemle záró ünnepségén augusztus 11-én este, Locarnóban - tájékoztatott a Magyar Filmunió.

Az idén hatvanadik születésnapját ünneplő locarnói fesztivál „Napjaink Filmművészei” szekciójának zsűrije a Tejút című filmjéért Fliegauf Benedeknek ítélte az Arany Leopárdot. A rangos elismerést a rendező személyesen vette át a fesztivál záró ünnepségén augusztus 11-én este Locarnóban - közölte az örömhírt a Magyar Filmunió.

Amint a rendező a filmhu-nak adott interjújában korábban elmondta, a Tejút az első „ambient film”, amelyben a forgatókönyvet és a látványtervezést is jegyző Fliegauf egyben a film zeneszerzője is. Fliegauf Benedek célja egy olyan pszichedelikus film elkészítése volt, amely az ambient zenei stílushoz hasonlóan teret enged a befogadó figyelem különböző szintjeinek, nem erőltet semmilyen konkrét olvasatot. Az ilyen típusú befogadás egyfajta metafizikai élményt eredményez, ami szervesen illeszkedik Fliegauf – a Rengeteg-ből és Dealer-ből – ismert hipnotikus-transzcendens világába. A film a Muhi András vezette Inforg Stúdióban készült, producerei Muhi András, Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, koproducerei Durst György és Sőth Sándor.

A Rengeteg-ből és a Dealer-ből ismerős hipnotikus világ - Tejút

A rendező sikersorozata 2003-ban indult, amikor Rengeteg című első játékfilmjével Berlinben elnyerte a Wolfgang Staudte-díjat. Következő filmjére, a Dealer-re valóságos díjeső zuhant a külföldi filmszemléken: 2004-ben Wiesbadenben, Mar del Platán, Leccében, 2005-ben Pulán, Palicson, Hanti-Manysijszkban, 2006-ban Batumiban, Rouenben, illetve 2007-ben Islantillán ismerték el fontos díjakkal.

A locarnói filmfesztivált – éppúgy, ahogy a cannes-i filmszemlét – idén rendezték meg 60. alkalommal. Az elmúlt hat évtizedben három magyar filmalkotó nyerte el a fesztivál nagydíját, az Arany Leopárdot: 1969-ben Simó Sándor Szemüvegesek című filmjéért három másik mozgóképpel megosztva, 1974-ben Szabó István a Tűzoltó utca 25. című alkotásáért és 1983-ban Erdőss Pál Adj király katonát! című filmjéért.

Bővebb információ a Filmunió honlapján.Címkék

hír


(4) 
Hozzászólások
4-2  /  4
2007. augusztus 21. kedd, 19:39#4| Lóri98
Itt miről is kell írni?
 
Előzmény: Akárki #3
 
2007. augusztus 14. kedd, 16:00#3| Akárki
Kösz az igazítást!
2007. augusztus 14. kedd, 01:31#2| Lula Fortune
A Filmunió kúrta el a dolgot...hibás sajtóközleményt adtak ki, és ezt veszik át sorra az újságok/site-ok, ahelyett, hogy utánanéznének (tisztelet a kivételnek)...

nka emblema 2012