sex hikaye

Arccal a Földnek Pozsonyban

2002. november 28. - filmhu
A pénteken kezdődő Pozsony-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel Tolnai Szabolcs Arccal a földnek című filmje - tájékoztatta a filmhu-t a Magyar Filmunió.
Pénteken kezdődik a Pozsony-i Nemzetközi Filmfesztivál. Míg Tolnai Arccal a földnek című filmje a versenyprogramban szerepel, a fesztivál információs vetítése között két másik magyar alkotást: Dettre Gábor Felhő a
Gangesz felett
 és Kamondi Zoltán Kísértések című filmjét is bemutatják.

Tolnai Szabolcs Arccal a földnek című filmje a filmszemlén a zsűri különdíját kapta megosztva Mundruczó Kornél Szép napok című filmjével. A film több fesztivál között Karlovy Varyban is szerepelt.

A Kísértések alkotói közül az idei filmszemlén Kamondi Zoltán a legjobb rendezés, Medvigy Gábor a legjobb operatőr és Gazsó György a legjobb színésznek járó díjat vehette át. A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál magyar versenyfilmje volt februárban, azóta a világ számos pontján láthatta már a nemzetközi fesztiválok közönsége, így többek között Seattle-ben, Minnesotaban, Moszkvában, Karlovy Vary-ban, és Montrealban.

Dettre Gábor filmjét a Szemlén nem díjazták, nemzetközi fesztiválokon nem vett részt, helyette a Kísértésekkel együtt az Európa filmdíjra jelölték.

Címkék

hírnka emblema 2012