sex hikaye

Átadták a Filmkritikusok Díjait

A Díjazottak listája

2009. január 23. - filmhu
2009. január 23-án, pénteken 15 órakor átadták a FilmesHázban a Magyar Filmkritikusok Díjait. A díjat a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya alapította 1962-ben. A magyar filmkritikusok idén A nyomozót, a Deltát és A londoni férfit szerették. A Gyengébb napok a legjobb rövidfilm, A süllyedő falu és a Három hiányzó oldal megosztva a legjobb doku, Forgács Péter különdíjas.

A linkekre kattintva a filmhu korábbi kritikáit és interjúit olvashatják.

Legjobb női epizódalakítás díja: SZIRTES ÁGI, A londoni férfi és a Tabló című filmekben nyújtott alakításáért

Legjobb férfi epizódalakítás díja: TRILL ZSOLT, a Kaméleon című filmben nyújtott alakításáért

A legjobb női főszerep díja: REZES JUDIT, A nyomozó című filmben nyújtott alakításáért

A Filmmúzeum televízió által támogatott legjobb férfi főszerep díja: ANGER ZSOLT, A nyomozó című filmben nyújtott alakításáért. A díjat átadta Kertész Márta a Filmmúzeum televízió csatornaigazgatója.

A legjobb dokumentumfilm díja megosztva: SZIRMAI MÁRTON A süllyedő falu és SCHUSTER RICHÁRD a Három hiányzó oldal  című filmért.

Legjobb kisjátékfilm díja: CSÁSZI ÁDÁM a Gyengébb napok című filmért

A Mozinet által támogatott legjobb kísérleti film díja: IGOR ÉS IVAN BUHAROV – Lassú tükör című film. A díjat átadta Kárpáti György, a Mozinet Magazin felelős szerkesztője

A legjobb látványterv díja: RAJK LÁSZLÓ, A londoni férfi című filmért

A legjobb forgatókönyv díja: GIGOR ATTILA, A nyomozó című filmért

A legjobb operatőr díja: POHÁRNOK GERGELY, a Fövenyóra című film fényképezéséért.  

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott legjobb első film díja: GIGOR ATTILA, A nyomozó című film. A díjat átadta Andor Tamás, a NKA Mozgóképes Szakkolégiumának tagja.

Produceri díj: A Delta című film producerei – PETRÁNYI VIKTÓRIA producer, PATAKI ÁGI, KOVÁCS GÁBOR, SUSANNE MARIAN koproducerek

Filmkritikusok különdíja: FORGÁCS PÉTER, a Von Höffler vagyok című filmért

A FilmJUS által támogatott legjobb rendezés díja: TARR BÉLA, A londoni férfi című filmért. A díjat átadja Kabdebó György, a FilmJUS elnöke

A magyar filmkritikusok B. Nagy László díja: MUNDRUCZÓ KORNÉL, a Deltacímű filmjéért. A díjat átadta Reichenberger János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tanácsadója, filmreferense.

A magyar filmkritikusok Életmű-díját – melyet a Magyar Mozgókép Közalapítvány ajánlott fel – több évtizedes kimagasló művészi teljesítményéért BACSÓ PÉTER filmrendező kapja. A díjat átadta Grunwalsky Ferenc a Kuratórium elnöke.

2009-ben a rendezvényt a FilmJUS, a Mozinet, a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Filmmúzeum televízió, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatta.



Címkék

hír



nka emblema 2012