sex hikaye

Átadták a III. AXN Filmfesztivál díjait

László József filmje nyert

2010. augusztus 6. - filmhu
Átadták a III. AXN Filmfesztivál díjait

László József Autóstop című alkotása nyerte el a III. AXN Fimfesztivál fődíját, így a 23 éves fiatal látogathat el Hollywoodba, a Sony Pictures Stúdióiba. A fődíj mellett számos nyereményt adtak át tegnap a Filmfesztivál díjkiosztó partiján, amely Görög Zita vezetésével a siófoki Coke Clubban zajlott.

 

Idén már hagyományteremtő módon, harmadik alkalommal került megrendezésre az AXN Filmfesztivál. A díjkiosztó partin, Eddie Nelson, a Sony Pictures Television közép-európai igazgatója beszélt a filmes verseny hátteréről és küldetéséről: „Az AXN Filmfesztivál különös jelentőségű esemény a csatorna és a hazai amatőrfilmes szakma életében egyaránt, hiszen a tehetségeknek kevés alkalmuk nyílik arra, hogy megmutassák magukat a nagyközönségnek. Ezt a tényt ismerte fel az AXN három éve, amikor útjára indította a Filmfesztivált és azzal, hogy az AXN tévécsatornán is levetítjük a filmeket lehetőséget teremtett számos alkotó televíziós bemutatkozására.” Ezt a célt idén is sikerült megvalósítani, hiszen a legjobban sikerült 10 film készítői között számos olyan fiatal rendező van, akiknek eddig nem volt lehetőségük más platformon bemutatkozni.

 

axn_madarasz_500

A tavalyi fődíjas film rendezője, Madarász István


Az idei AXN Filmfesztiválra a korábbi évekhez hasonlóan közel 150 nevezés érkezett, így ismételten nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy kiválassza a tíz legjobb, döntőbe kerülő alkotást. Török Ferenc és Pálfy György, neves filmrendezők döntése alapján a fődíjat László József vehette át Autóstop című alkotásáért. A 23 éves erdélyi fiú már nem volt ismeretlen az AXN Filmfesztivál zsűrije számára, hiszen a 2009-ben megrendezett versenyen második helyezést ért el Öngól című kisfilmjével. László József elmondta: „Az Autóstop egy idei filmem, mivel ezt készítettem az államvizsgára. Korábban még nem neveztem versenyre, így nagyon örültem, hogy sikerült nyerni vele. A sikerben segítettek azok a színészek is, hiszen játékukkal számos részlettel gazdagították a produkciót, ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani.”

Idén a második helyezést Szőnyi Gergely nyerte el Tesztelés alatt című pályázatával. A 33 éves rendező - elmondása szerint – már sokszor megbánta, hogy nem a filmezéssel kezdte pályafutását. Az AXN Filmfesztiválra is azért nevezett, hogy egy esetleges helyezés szakmai előrelépést hozzon számára. A rendező egyébként dupla sikert ért el, hiszen a nagyközönség köréből is az ő filmjére szavaztak a legtöbben. A második helyezés mellett így elnyerte a közönségdíjat is, amely egy T-Home XBox Elite csomag.

axn_laszlo_500

Az idei fődíjas, László József Görög Zitával


A harmadik helyen Kőszegi Tamás Anyatermészet című filmje végzett, amely szintén dupla díjazott lett, hiszen ő kapta a Port.hu különdíját is. Ebből adódóan szeptember-októberben a CinePort mozihálózatban is találkozhatunk az Anyatermészet című filmmel. A zsűri különdíját Odegnál Róbert Dezertőr című munkája vihette haza.

A III. AXN Filmfesztivál díjkiosztó partijának vezetésére idén Görög Zitát kérték fel, aki televíziós karrierjét szintén egy filmes, mozis műsorban kezdte. A díjátadón háziasszonyként folyamatosan kapcsolatban volt a zsűritagokkal, akik stílszerűen egyperces rövidfilmekben konferálták fel a nyerteseket. A díjak átadása után Casino Bangkok Vol2. és Karányi Dani szórakoztatta a közönséget.

 






nka emblema 2012