sex hikaye

Az 1 Montreal-ban, Gödrös új filmet készít

Gyorshírek

2010. július 15. - filmhu
Az 1 Montreal-ban, Gödrös új filmet készít

Pater Sparrow első játékfilmje a FanTasia filmfesztiválon, Gödrös Frigyes Carpentier novellát filmesít meg, és hamarosan a mozikban M. Tóth Géza új mesesorozata.

 

Amerikában a magyar sci-fi

Rangos európai filmfesztiválokat követően Észak-Amerikában is látható lesz Pater Sparrow első játékfilmje, az 1 – tudatta a Magyar Filmunió. Stanislaw Lem Az emberiség egy perce című művének feldolgozását, az 1 című magyar sci-fit műsorra tűzi a montreáli FanTasia filmfesztivál. A július 8-án kezdődött seregszemle három héten át 120 alkotást mutat be a közelmúltban készült fantasztikus filmek javából. Pater Sparrow filmjét július 20-án vetíti Észak-Amerika elsőszámú sci-fi fesztiválja Montreálban. Kritikánk a filmről.

 

sparrow_1_500
1



Gödrös Frigyes Carpentier novellát filmesít meg

A 2008-as Havannai Magyar Filmhét nyitófilmje Gödrös Frigyes Glamour című szemledíjas játékfilmje volt - így került kapcsolatba Gödrös Frigyes a kubai Alejo Carpentier A dolgok kezdete című novellájának megfilmesítésével. Az író-rendező társforgatókönyvírója Can Togay, a Berlini Collegium Hungaricum igazgatója. Az elkészült forgatőkönyv alapján áprilisában az Alejo Carpentier Alapítvány és a Kubai Színház- és Filmművészeti Intézet közreműködésével megkezdődött az eredeti helyszínek felkutatása Havannában és környékén. A film magyar producerei Kakuk Andrea (Glamour Kft.) és Csáky Attila (Cameofilm Kft). A kubai ICAIC koprodukciós beszállásán túl, előrehaladott tárgyalások folynak spanyol, francia és mexikói producerekkel is. A Cameofilm sajtóközleménye szerint "A tervezett film a főszereplő sors-ábrázolása mellett, magáról az Időröl szól. Az idő hatásait, és szerkezetét vizsgálja, szerepét az emberi élet konfliktusaiban. Az érzésekben megjelenik az örökös emberi vágy, miszerint ki lehet lépni a sorsból, létezik feltámadás. A múlt század eleji romantikus történet ritmikus pontokon találkozik Havanna jelenével. A tervezett képi világ mellett a rendező jelentős szerepet szán az afrokubai hitvilág és hagyomány zenei világának."

carpentier_500

Alejo Carpentier



Bogyó és Babóca hamarosan a mozikban

A Bogyó és Babóca mesesorozatból rajzfilm készült, melyet  M. Tóth Géza és Antonin Krizsanics rendeztek. A sorozat Bartos Erika mesekönyve alapján készült, a történetek mesélője a magyar animáció legendás szinkronhangja, Pogány Judit, a zenét pedig az Alma Együttes készítette. A 26 részesre tervezett sorozat első 13 epizódja augusztus 12-től látható a mozikban, és 2010 Karácsonyára a televízió képernyőjén is megjelenik.

bogyoesbaboca_500






nka emblema 2012