sex hikaye

Az Apaföld az Európai Filmakadémia díjaiért

Első játékfilmes alkotás

2009. szeptember 7. - filmhu
Az Apaföld az Európai Filmakadémia díjaiért
Az Európai Filmakadémia nyilvánosságra hozta a 2009-es nevezések listáját: Nagy Viktor Oszkár Apaföld című első játékfilmje képviseli Magyarországot az Európa Filmdíjakért folyó versenyben - tudatta a Magyar Filmunió.

Nagy Viktor Oszkár rendezői vizsgafilmje az Eurofilm Stúdióban készült Ravasz Tamás amatőrszínész és Derzsi János főszereplésével. A személyes hangvételű apa-fiú történet forgatókönyvét Nagy Viktor Oszkár írta, a költőien komponált mozgóképet Dobos Tamás fényképezte.

Az Apaföld premierje a 40. Magyar Filmszemlén volt, ahol elnyerte a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját.

Az Európai Filmakadémia (EFA) által kiadott Európa Filmdíjakra nevezett 48 játékfilmet a legtöbb EFA-taggal rendelkező 20 európai ország közvetlen szavazással jutatta a nevezettek listájára. A nevezett filmek közül az Ingmar Bergman és Wim Wenders által alapított akadémia 2000 tagja választja ki a különböző kategóriák jelöltjeit az elkövetkezendő hetekben. A jelöltek listáját a sevillai filmfesztiválon hozzák nyilvánosságra november 7-én.

Az Európai Filmdíjakat 15 kategóriában adják át 2009. december 12-én a Ruhr-vidéki Essenben, többek között a legjobb európai film, rendező, operatőr, forgatókönyvíró, színésznő és színész, valamint zeneszerző díját.



Címkék

hír , európa-díj , apaföld



nka emblema 2012