sex hikaye

Az Egyszer volt… Kanizsán, a Kaméleon Sanghaj-ban

Szombati gyorshírek

2009. június 13. - filmhu
Az Egyszer volt… Kanizsán, a Kaméleon Sanghaj-ban
A zsidóság elhurcolásának 65. évfordulóján kétnapos eseménysorozatot szervez Kalocsán, ahol bemutatják Kálmán Gábor filmjét is, Goda Krisztina alkotása részt vesz a sanghaji A-kategóriás fesztiválon, és Koreai Filmhetet tartanak az Urániában.

Kálmán Gábor filmje Kalocsán

A kalocsai önkormányzat a helyi közművelődési intézményekkel, múzeummal és televízióval közösen a városi zsidóság elhurcolásának 65. évfordulóján június 17-én és 18-án kétnapos eseménysorozatot szervez. Június 18-án, szerdán 11.30-kor a Városi Színházban bemutatót tartanak a Los Angelesben élő Kálmán Gábor Egyszer volt… című filmjéből, melyben a szintén kalocsai származású filmrendező felkereste és meginterjúvolta a nagyvilágba szétszéledt kalocsai zsidókat. 




Kaméleon a sanghaji filmfesztiválon

Hat év után újra indul magyar film a sanghaji filmfesztivál versenyprogramjában, mely a nagyvilág 12 legfontosabb filmfesztiváljának egyike. Goda Krisztina Kaméleon című „szélhámosfilmje” kapott meghívást a nemzetközi producer szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített nemzetközi seregszemlére – tudatta a Magyar Filmunió. A sanghaji filmfesztivált június 13 – 21. között rendezik meg 12 alkalommal. A Nagy Ervin, Hámori Gabriella és Trill Zsolt főszereplésével készült thriller Sanghajban 15 vetélytárssal együtt kel versenyre. A díjak sorsáról döntő nemzetközi zsűri elnöke a Gettó milliomos-t jegyző ünnepelt brit rendező, Danny Boyle lesz Sanghajban, Ázsia meghatározó filmművészei mellett Andie MacDowell amerikai filmcsillag is az ítészek között foglal helyet.




Koreai Filmhét az Urániában

2009. június 22-e és 26-a között, a diplomáciai kapcsolatfelvétel 20. évfordulójához igazítva kerül megrendezésre az Uránia Nemzeti Filmszínházban a koreai filmhét. A filmhét öt napja alatt 10 alkotás kerül bemutatásra az elmúlt tíz év terméséből. A filmhét szervezői olyan sikeres, fesztiváldíjas alkotásokat válogattak a programba, melyek nem kerültek be a hazai moziforgalmazásba, és a két évvel ezelőtti, szintén az Urániában megrendezett mustrán sem szerepeltek. A filmhétről bővebb információ az Uránia oldalán.






nka emblema 2012