sex hikaye

Az EU elnöke sürgeti a médiatörvény módosítását

2001. április 5. - Pataki András
Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Budapesten arra kérte a magyar politikusokat, hogy állapodjanak meg a kétharmados parlamenti szavazatarányt igénylő médiatörvény-módosításról. Ez szükséges az audiovizuális fejezet ideiglenes lezárásához az uniós csatlakozási tárgyalásokon.

A brüsszeli bizottság vezetője, aki kétnapos hivatalos látogatáson tartózkodik Magyarországon, találkozott az Országgyűlés kibővített európai integrációs bizottságának tagjaival. Romano Prodi
kíséretében volt Günter Verheugen, az EU bővítési biztosa.

A találkozót követően Szájer József, az európai integrációs bizottság fideszes elnöke elmondta: a Fidesz és az MSZP jelen lévő képviselői egyaránt jelezték, hogy lépéseket tesznek a médiatörvény módosításához szükséges kompromisszum megszületése érdekében. Romano Prodi közölte: az Európai Bizottság szükségesnek tartja, hogy a kijelölt menetrendnek megfelelően, vagyis még ebben a félévben ideiglenesen lezárják az audiovizuális fejezetet a csatlakozási tárgyalásokon. "Ez nemcsak egy fejezet a sok közül, hanem a média ügyét érintő fontos kérdés" - mondta Romano Prodi.

Szájer József elmondta: kedvező jel, hogy a legutóbbi főtárgyalói fordulókon több olyan fejezetet sikerült ideiglenesen lezárni, amelyben Magyarország átmeneti mentesség iránti igényt jelzett.
MTI

Címkék

hír



nka emblema 2012