sex hikaye

Az MMKA elfogadja Tarr Béla döntését

2012-ben szemlézik A torinói ló

2011. március 25. - filmhu
Az MMKA elfogadja Tarr Béla döntését

Amennyiben A torinói ló a 2012. évi Magyar Filmszemlén bemutatásra kerül, úgy az MMKA a támogatási szerződésben rögzített hátrányos jogkövetkezmények alkalmazásától eltekint, annak ellenére, hogy Tarr Béla – a költségvetési tárgyalásról szóló dokumentum tanúsága szerint – aláírásával vállalta, hogy a filmalkotás a  2011. évi Filmszemlén bemutatásra kerül.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma részére Tarr Béla filmrendező – jogi képviselője útján – azt a tájékoztatást adta, hogy a rendezésében készült A torinói ló c. filmalkotást 2011. májusától a hazai közönség számára elérhetővé kívánja tenni, ugyanakkor azt csak a 2012. évi Magyar Filmszemlén kívánja szerepeltetni.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma – a filmalkotás 2011. évi Magyar Filmszemlén történő bemutatási kötelezettséggel összefüggésben korábban kifejtett álláspontjának fenntartása mellett –  a filmrendező által jogi képviselője útján előadottakat tudomásul veszi, azzal, hogy amennyiben a filmalkotás a 2012. évi Magyar Filmszemlén bemutatásra kerül, úgy az MMK a támogatási szerződésben rögzített hátrányos jogkövetkezmények alkalmazásától eltekint, annak ellenére, hogy a rendező – a költségvetési tárgyalásról szóló dokumentum tanúsága szerint – aláírásával vállalta, hogy a filmalkotás a  2011. évi Filmszemlén bemutatásra kerül.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma fenti döntését arra tekintettel hozta meg, hogy a mintegy 100 millió forintos állami támogatás mellett készített, a berlini Nemzetközi Filmfesztivál keretében FIPRESCI, valamint Ezüst-Medve díjjal jutalmazott filmalkotást a filmelőállító a hazai közönség számára is elérhetővé kívánja tenni, így a hazai filmek készítéséhez nyújtott állami támogatás fő célja, az elkészült filmalkotás időszerű hazai bemutatása, megvalósul.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma fenti döntésével az ügyet lezártnak tekinti.

Budapest, 2011. március 23.
Magyar Mozgókép Közalapítvány Kuratóriuma






nka emblema 2012