sex hikaye

Az RTL és a Hunnia szinopszisíró pályázata

két millió forint a legjobbaknak

2005. június 29. - filmhu
Az RTL és a Hunnia szinopszisíró pályázata
A hazai médiumok már beszámoltak arról, hogy az RTL Klub és a Hunnia Filmstúdió közös szinopszis pályázatot hirdetett. A felhívás célja az elmúlt tizenöt évben le nem forgott, a magyar valóság bizonyos részeit eddig be nem mutató alkotások elkészítése. A project eddigi állásáról tájékoztatta a filmhu-t Fazekas László, a tévécsatorna sajtófőnöke.

Az eddigi híradások 4-5 film elkészüléséről számoltak be, de ettől lehet eltérés, mert Fazekas szerint annyi mozi készül el, ahány arra érdemes. Első körben az RTL Klub és a Hunnia Filmstúdió 3-3 fős zsűrije 15 szinopszist válogat ki aszerint, hogy megfelelnek-e az igényes közönségfilm kritériumainak. A kiírásban nincs műfaji megkötés, így az egészestés mozik mellett sorozatötleteket is vár a kereskedelmi csatorna és a stúdió közös zsűrije.

Egyelőre nincs információ arra vonatkozóan, hogy név szerint kikből állna a zsűri, és mikorra születnek meg a döntések. A kereskedelmi csatorna sajtósa egyelőre arról sem tudott informálni, hogy kiket hívnak meg a nyertes pályamunkák forgatókönyvvé írására, majd a filmek megrendezésére.

Szintén a médiában megjelent korábbi infromáció, hogy a legjobb szinopszisok szerzői jutalmat kapnak, két millió forintot. Az összeg kifizetése egyben a szerző jogok megvásárlását is jelenti. A Hunnia Filmstúdiót képviselve Sándor Pál korábban azt nyilatkozta, hogy körülbelül 200-250 millió forint jutna egy-egy project elkészítésére.





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2005. június 30. csütörtök, 22:21#2| torolt felhasznalo
Hun(nia) van ez meghirdetve? Mert példul kerestem a Hunnia honlapját, de nem találtam. RTL Klubon sem.
Amúgy szerintem alapból hülyeség a szinopszis pályázat. Ha komolyan vennék a forgatókönyvírást, már rég létrehoztak volna egy komoly műhelyt, ahová folyamatosan lehetne küldeni az ötleteket, amikkel hozzáértő emberek foglalkoznának. De ilyen nincs Magyarországon. Az, hogy hiányzik a jó filmötlet, szerintem baromság. A stúdió hiányzik, amelyik komolyan venné a forgatókönyvírást, kinevelne egy írói gárdát. Egyébként nem értem, hogy például mi történt , ha jól emlékszem két évvel ezelőtti szinopszis pályázattal, ahol Sándor Pál 14 milkót nyert. Hol vannak a fantasztikus forgatókönyvek? Meg egyáltalán, mi lett azzal a majd kétszáz millióval, amit forgatókönyvírásra kiosztottak? Abból azért már néhány ütős sztorinak meg kellett volna születnie.
2005. június 30. csütörtök, 16:45#1| torolt felhasznalo
2 millió forint a szerzői jog...Ez a 200 milliónak (nem is 250-nek..!) Egy, azaz 1 százaléka..(!!)
A nemzetközi trend az 5 százalék....! (persze ott sincs köbevésve...)
Nem tudom van-e különbség a közt hogy eladok egy forgatókönyvet, vagy eladom a szerzői jogot...
(tudom az lesz a válasz hogy "akkor kint kell próbálkozni"..:)

nka emblema 2012