sex hikaye

Banderas újra rendez

2002. június 21. - filmhu
Antonio Banderas a feleségével, Melanie Griffith-szel forgatott Tűzforró Alabama után egy nagyszabású történelmi filmet szeretne elkészíteni. Első filmjét három évvel ezelőtt rendezte, színészi munkái után most ismét szeretne munkához látni a kamera másik oldalán is.

Antonio Banderas 1999-ben rendezte első filmjét, Tűzforró Alabama címmel, melyben felesége, Melanie Griffith játszotta a főszerepet. Három év után újra úgy érzi, hogy filmet kell készítenie. Már hetek óta dolgozik Spanyolország XV. századi történelmét feldolgozó nagyszabású filmtervén.

Az ország déli részét még a muzulmánok tartják uralmuk alatt, északon azonban a katolikus királyik Ferdinánd és Izabella igyekeznek erős, keresztény birodalmat létrehozni. A filmben Banderas megelevenítené Granada 1492-ben véghezvitt visszafoglalását, ami az arab uralom végét jelentette az Ibériai félsziget történetében.

Banderas csak vázlatosan készíti el a forgatókönyvet, és annak kidolgozását profikra bízza. A rendezéshez azonban ragaszkodik. Tervei szerint spanyol színészeket fog felkérni a forgatásra, és szülőhazájában veszik fel a jeleneteket. A 44 éves színész Granada visszafoglalását az andalúziai város büszkeségében, a mind a mai napig mesés, a mórok által épített Alhambra palotában szeretné forgatni. Munkájához felhasználja Washington Irving regényét, a Granada visszafoglalását.

Címkék

hír



nka emblema 2012