sex hikaye

Belgrádi díj magyar kísérleti filmnek

Lichter Péter filmjét díjazták Belgrádban

2015. december 14. - filmhu
Belgrádi díj magyar kísérleti filmnek

A belgrádi Alternative Film/Video kísérleti filmfesztivál a legjobb alkotások közé választotta Lichter Péter Pure Virtual Function című 3 perces montázsfilmjét. Az idei fesztiválon több mint ötven filmet mutattak be a fesztivál versenyprogramjában, ezek közül választotta ki a háromtagú zsűri a legjobb nyolcat. A fesztivál a régió kísérleti filmjeire fókuszált, többek között a Balázs Béla Stúdió filmjeiből is vetítettek válogatást.

A belgrádi Alternative Film/Video kísérleti filmfesztivált 1982-ben alapították, hogy az akkori jugoszláv országok versenyezhessenek. A mára már nemzetközivé vált rendezvényre bármely alternatív filmes pályázhat, a fesztivál célja pedig, hogy felhívja a figyelmet a kísérleti filmek értékére, és annak még új, érdekes lehetőségeket rejtő, ám kiaknázatlan területeire.

Lichter Péter Pure Virtual Function című munkáját idén tizenegy kísérleti filmes fesztiválon és kortárs művészeti programban vetítették, köztük Dél-Koreában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Ausztriában és Malajziában.

 

 






nka emblema 2012