sex hikaye

Bemutató előtt áll a Sherlock Holmes nevében

Új magyar ifjúsági film a mozikban

2012. január 6. - filmhu
Bemutató előtt áll a Sherlock Holmes nevében
Január 26-tól lesz látható a budapesti és vidéki mozik műsorán a Sherlock Holmes nevében című új magyar ifjúsági sorozat.

 

Az alkotás független produkcióban, alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül készült. Producere Váczy Károly, rendezője Bernáth Zsolt, korábban az Illúziók című filmen dolgoztak együtt.

A két Sherlock Holmes-rajongó tinédzser nyári rejtélyes kalandjait elmesélő mozi 30 napon át forgott Dunaújvárosban. A film főszereplői Szénási Kristóf (Holmes), Ungvár Ádám Watson) és Kugler Nikolett (Ica) először álltak a kamera előtt, rajtuk kívül szerepet kapott még Gáspár Tibor, Karalyos Gábor, Kiss Attila és Tahi-Tóth László is.



A film alkotói a dunaújvárosi Cruel World Team (CWT) független filmes csapat tagjai. A társulat 1994 óta dolgozik együtt, filmográfiájukban olyan alkotások szerepelnek, mint a Hasfalmetszők, illetve a Sohasevolt Glória.

A Sherlock Holmes nevében további alkotói: Kis-Szabó Márk (forgatókönyv), Szentkuti Tamás (operatőr), Végh Zoltán (vágó) és Gulya Róbert (zeneszerző).

A film honlapjához kapcsolódó közösségi oldalakon rövid videoklipek formájában az alkotók folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a gyártási folyamat különböző állomásairól, valamint werk- és jelenetfotók, forgatási napló, és sok egyéb érdekesség is hozzáférhető az oldalakon.

 

 






nka emblema 2012