sex hikaye

Betiltanák a Visszafordíthatatlant

Vita Új-Zélandon

2004. október 22. - filmhu
Betiltanák a Visszafordíthatatlant
David Lane, az új-zélandi Society for the Promotion of Community Standards (SPCS) nevű szervezet titkára újabb kezdeményezést indított, hogy országukban betiltsák a nálunk is vetített francia Visszafordíthatatlan című filmet. A szervezet szeretné elérni, hogy a filmbesorolási törvénykezést módosítsák az erőszakos és szexualitást ábrázoló filmek nyilvános bemutatására vonatkozóan.
 
 
 
 

A csoport már régóta szeretné betiltatni a Visszafordíthatatlant, melyet Új-Zélandon eleinte csak fesztiválokon és a felsőoktatás médiaszakjain lehetett látni, azóta azonban újraminősítették, 18 éves korhatárral látták el és a mozikba kerülhetett. Lane szerint komédia, hogy miközben szervezetük a Filmközponthoz írott október 15-én kelt levelében hosszan fejtegette a film káros hatásait, és a film újabb besorolási vizsgálatára vártak, azt a mozikba engedték.

A szervezet szerint az ilyen filmekhez azok az emberek vonzódnak, akiknek éppen hogy nem szabadna hozzáférniük. A Filmtörvénynek Lane szerint védelmet kellene biztosítani , de ebben az esetben nem tölti be ezt a feladatát.

Az SPCS tanulmányában hosszan elemzi a film figuráit és jeleneteit, rámutatva, hogy Gaspar Noe filmje a közönségre káros hatással mutatja be a szex, a kegyetlenség, az erőszak, a szexuális erőszak és a bűnözés elemeit.






nka emblema 2012