sex hikaye

Bezárták a Bemet, de kinyitják

Bem-end?

2009. július 6. - filmhu
Bezárták a Bemet, de kinyitják
Július 1-én hajnalban zárta be kapuit a budai kanyarmozi, ugyanis az üzemeltetők szerződése lejárt, és az épületet tulajdonosai eladásra kínálják. Hogy mi lesz a mozi sorsa, azt egyelőre nem tudni, de még korai temetni a Bemet, hiszen az információk szerint két hét múlva újra kinyit a budai filmszínház, és egészen a nyár végéig várja törzsvendégeit művészfilmekkel és hideg fröccsel. Nézd meg a búcsúztatón készült videónkat!
Május 30-án járt le a Bem mozi üzemeltetőjének szerződése, amelyet megállapodás hiányában nem hosszabbított meg a Budapest Film Zrt. Kántor László, a mozit az utóbbi tíz évben üzemeltető Új Budapest Filmstúdió ügyvezetője és Komlósi Orsolya, a Bem jelenlegi mozivezetője vetítésekkel, programokkal és egy online petíció elindításával sarkallta tiltakozásra a Bem-szimpatizánsokat. A Filmhu TV is jelen volt a búcsú napján.



Port Ferenc, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója kérésünkre megerősítette a felröppent híreket, miszerint a Bem Mozi néhány hét múlva ismét kinyit, és a pályázat lezárultáig zavartalanul üzemel majd. Port Ferenc elmondása szerint egy kilenc millió forintos bérletidíj-hátralék miatt döntöttek úgy, hogy a szerződés lejártakor megválnak a kanyarmozi jelenlegi üzemeltetőjétől, a  mozi eladását pedig az indokolja, hogy "a megváltozott piaci környezetben ez a város nem képes eltartani 13 artmozit, 26 teremmel".

Port Ferenc még nem kívánt arról nyilatkozni, hogy ki fogja üzemeltetni a Bemet az elkövetkezendő hónapokban, de azt nem tagadta, hogy van jelentkező a feladatra. Amennyiben megállapodás mégsem születne, úgy a Budapest Film Zrt. veszi kézbe az üzemeltetést. A vezérigazgató elmondása szerint a pályázat lezárulásának reális időpontja ez év októbere, e szerint a mozi várhatóan 2009. decemberében zárja be végleg kapuit. Azonban ez a végleg sem feltétlenül végleg, hiszen, bár a pályázatban nem kötötték ki a helyiség jövőbeni funkcióját, a jelenlegi tulajdonos a kulturális célú hasznosítást fogja elönyben részesíteni, azonos értékű ajánlatok esetében.




nka emblema 2012