sex hikaye

Boldog új élet és Férfiakt a Berlinalén

Már négy film a berlinálén

2007. január 19. - filmhu
Boldog új élet és Férfiakt a Berlinalén
A február 8–18. között megrendezendő Berlinale nyilvánosságra hozta a Panoráma válogatás filmjeit: Bogdán Árpád Boldog új élet című első játékfilmje és Esztergályos Károly rendhagyó szerelmi története a Férfiakt mutatkozhat be Berlinben.

Bogdán Árpád első játékfilmje nemcsak a Filmszemlén, a Berlinalén is ringbe szállhat a legjobb első film díjáért. A Boldog új élet című alkotást Berlinben a Panoráma szekció mutatja be februárban. Bogdán Árpád (1976) színész, író, képzőművész színházi rendezései és két kisfilmje után a Laokoon Filmben készítette el önéletrajzi elemekkel átszőtt első mozifilmjét. Az intézetben felnőtt roma fiú története „napjaink egy névtelen városában játszódik, névtelen szereplőkkel”, főszereplője Orsós Lajos amatőr színész. A film producere Sipos Gábor és Rajna Gábor.

A Gálffi László, Kerekes Éva és Szabó Dávid főszerepélésével készült Férfiakt a Panoráma szekció másik magyar meghívottja. Esztergályos Károly rendhagyó szerelmi története egy 49 éves író (Gálfi László) és egy 19 éves fiatalember (Szabó Dávid) kapcsolatát mutatja be. Esztergályos Károly gazdag tévérendezői életmű birtokosa, tévéfilmjeivel számos nemzetközi mustra elimeréseit nyerte el, többek között Monte Carloban és Shanghajban. A Férfiakt című filmet, mely a Centrál Filmstúdióban készült, októberben mutatták be a magyar mozik, a nagyvilág közönsége Berlinben láthatja először.

Több magyar filmet utoljára 1992-ban hívott meg a Berlinale Panoráma programja.

Az Arany Medvékért folyó versennyel párhozamos válogatásban évente mintegy 40 játékfilmen keresztül mutatják be a nagyvilág filmtermésének izgalmas alkotásait. Több független zsűri díjazza az itt bemutatott alkotásokat, a közönségdíj és az Europa Cinemas által felajánlott forgalmazói díj nyertese is e szekcióból kerül ki.



Címkék

hír



nka emblema 2012