sex hikaye

Box office: Anti-Piedone - se bunyó, se olaszok

G.I. előtti csend

2009. augusztus 3. - filmhu
Box office: Anti-Piedone - se bunyó, se olaszok
A nagy zsongás után most egy kis csend a nagy elpilledésben - a kezdetben nagy, majd lassan lecsengésbe forduló Jégkorszak és a hatalmas lökettel kezdő, de elcsendesedni látszó Harry Potter-film után a konszolidálódott a helyzet, miközben Amerikában Judd Apatow új vígjátéka a vártnál kissé alacsonyabbról néz le a többiekre.

Az előző hét megdöbbentő adatai után konszolidálódni látszik a helyzet, azaz sok görögdinnye és strandlabda Harryt és Motkányt győz. A múlt héthez képest feleannyian mentek el moziba, amiben a két heti premierfilm is ludas, a fehérneműgyártók ajánlásával lebutított Fight Club-konzumváltozat, a jólfésült modellekkel operáló Bunyó, illetve a romkomok nem túl nagy mélységeihez képest is habkönnyű Szerelem olasz módra sem volt, lehetett egy lapon (vagy napon?) említhető a Nyári Nagyokkal.

A Szerelem olasz módra országos 8. lett 2768 nézővel, míg a Bunyó izmos felsőtestjei megfejelve Channing Tatum vérproli (szívtipró leszek vagy katona) tekintetével (melyet a héten ismlt viszontláthatunk a G. I. Joe - A kobra árnyéka képsorain) már kissé jobban ment elcsípve a 4. helyet 7594 nézővel. Előbbi film 10, utóbbi 18 kópiája is jelzi, a forgalmazók adtak nekik egy esélyt, de azért nem számítanak nagyágyúknak.

Amúgy csend és szendergés jellemezte a moziéletet, jellemző módon Budapesten az utolsó, 20. film a listán Alex Proyas Képlete 169 nézőt mondhatott magáénak, még a 14 hete bemutatott Isten hozott az isten háta mögött is beelőzte. A tán a római vízes EB elé is beragadt nézők távolléte okozta 49%-os visszaesés érdekes módon alig érintette a Coco Chanelt (-9%), és egyáltalán nem a Nász-ajánlatot (0%). Annál nagyobbat zuhant viszont a Harry Potter és a félvér herceg - persze volt honnan, így is első lett, miként a Jégkorszak meg második.

Bunyó - mégsem volt elég ütős

A múlt heti brutális kezdés után 69% csökkenés is azt jelentette, hogy majdnem 57 ezer ember nézte meg a HP-filmet, két hét után tehát 299 780 nézőt mondhat magáénak a film. Amely összesítésben már 35. a valaha volt világszerte legsikeresebb filmek listáján, és a HP-filmek között is az 5. helyre lépett fel. A Jégkorszak 3. 22 259 nézőjével pedig már összesen 479 704-nél tart, emlékeztetőül és viszonyításképpen tavaly a Mamma Mia! 761 ezer fölött eredménnyel lett az év legnézettebb filmje.

Amerikában mindeközben kijött Judd Apatow új vígjátéka, a Mester a producerkedés mellett írta és rendezte is a filmjét, amire utoljára a 40 éves szűz esetében fordult elő. A Ki nevet a végén / Funny people ide Magyarhonba csak decemberben ér (mintha nem bíznának a forgalmazók az ordenáré humanista komédiákban, a Zack és Miri pornót forgat-ot is levette a mozibemutatók listájáról az övé), úgyhogy az Adam Sandler, Seth Rogen (Ananász expressz), Jonah Hill (Lepattintva, Superbad), Eric Bana (München, Trója, Hulk), Leslie Mann (40 éves szűz, Felkoppintva), Jason Schwartzman (Utazás Darjeelingbe) alakításával fémjelzett film tengerentúli eredményét jól véssük az eszünkbe - nos, a film nem tudta felülmúlni a 40 éves szűz, sem a Felkoppontva sikerét, a 23,4 milliós nyitás egy Sandler-féle főszerep átlagos 30-40 milliós erejéhez képest kevés.

A két itthoni éllovas addig is készülhet, a héten a G. I. Joe-film száll jó esélyekkel a ringbe.

 

(forrás: odeon.hu, országos forgalmazói adatok, box office mojo)






nka emblema 2012