sex hikaye

Box Office: Berobbanó Márai-film, somfordáló Vuk

Eszter, a Simabőrű

2008. április 21. - filmhu
Box Office: Berobbanó Márai-film, somfordáló Vuk

A heti budapesti bemutatók hétvégi nézettségén meglátszik a hirtelen jött tavasz, de a bronzérmes Sípos József-film, az Eszter hagyatéka így is ötezernél több nézőt rántott be a mozikba. Andrzej Wajda Katynja eleve nem számíthatott a felhőtlen szórakozást keresőkre, így a 18. helye sajnos nem meglepetés. A kis Vuk 4882 nézője viszont az, noha az inváziószerűen támadó kegyeletsértő film háza táján nyilván keveslik ezt a számot.

"Verőfény, meleg, itt a jó idő, végre igazi tavasz van - drágám, nem ugrunk el megnézni a lengyel tömegmészárlásról szóló majd' kétórás filmet?" Feltehetően nem sok efféle felkérés hangzott el a múlt héten, így a leggyengébben nyitó heti premier, Andrzej Wajda Katyn című történelmi filmje csak a közép-európai történelem legelvetemültebb híveit mozgatta meg. A három moziban elérhető, Wajdára jellemzően erős morális vetületű filmtől tehát nem nagyon meglepő, viszont szomorú eredmény az 1264 néző, és a 18. hely (főleg a klasszikus filmjei nézőszámához hasonlítva).

Egy helyet lépett csak vissza a Szőke-Badár-féle Bakkerman, így a vidéki pékrekorder fésületlen története most a 8., 2297 nézőnek adva meg a megtekintés tapasztalatát (összesen 6198 nézőnél tart). Előző heti pozíciójában egy egyedül marketingakciónak nem utolsó, akaratán kívül retrófilmmé váló animáció áll, Gát György és Uzsák János zavarba ejtő A kis Vukja. A Fekete István-féle történetet és a Dargay-elődöt masszívan földbe tipró, technikailag egészen elképesztő jelenségeket produkáló filmnek 4882 nézője kényszerült később otthon valószínűleg kamillás borogatással kipihenni az összevissza kép és sztori szembántó vibrálását, ami a 25 kópiás egész pályás letámadáshoz képest kis szám - mégiscsak olvassák páran a filmkritikákat.

Abszolút siker azonban a békebeli, egykor és ma is jól teljesítő Márai-regény, az Eszter hagyatéka filmadaptációja. A Sípos József rendezte film igazi régivágású, nyugodt tempójú fim, sorai közt tudja Cserhalmi György től kezdve Nagy-Kálózy Eszteren át Eperjes Károlyig, Törőcsik Mariig a mai magyar színészgárda krémjét. Harmadik helye és 5319 nézője a tavasz kellemes meglepetése.
Szintén nem kis neveket vonultat fel a rendőri korrupció mocsarába süppedő Az utca királyai, David Ayer filmje. A Keanu Reeves-Hugh Laurie-Forest Whittaker támadóalakzattal hadrendbe álló film a maga 8784 nézőjével azonban még így is épphogy csak megelőzi a szezonnak megfelelő langyi Bolondok aranyát (8649), múlt heti győztesünket (amely két hét alatt termelt 24 812 becses nézőt).

(Forrás: Odeon)



Címkék

hír



nka emblema 2012