sex hikaye

Box office: célfotó

Hat film ötszámjegyű hétvégi eredménnyel

2010. augusztus 9. - filmhu
Box office: célfotó
Hetek óta alig változik a mozis bevétel, ami azért érdekes, mert nem minden héten jön egy Eredet- vagy Shrek-típusú bemutató. Már két hete csak kisebb filmek próbálnak betürni a piacra, s úgy tűnik, sok kicsi sokra megy.
A heti filmpremier-kínálatból mind a négy film bekerült az első 10-be országos szinten, volt is kínálat, a családosok a 3D kutyás-macskás A rusnya macskára vethették ki a hálójukat, de a felsősök minden bizonnyal A szupercsapatra ültek be ki-ki szülővel vagy anélkül, a magányos mamák, nagymamák, dédnagymamák a Levelek Júliának képein andalodhattak el, de A varázslótanonc déja vu-érzése is sok Harry Potter-hívő családot csábíthatott el.

A sok-sok rájátszó film el is érte, amit akart - sikerükre az időjárás is hatással volt - , A szupercsapat és a Levelek Júliának hasonlóan 8 és félezres nézőszámmal kezdett (gondolom, az előbbinél ez csalódás, az utóbbinál öröm, amit A szupercsapat plusz 8 kópája is alátámaszt), A kutyák és macskák: A rusnya macska bosszúja 19 421 nézője is jó eredmény, egy ilyen filmet 2D-ben jó ha ötezren megnéznének. A varázslótanonc tudott beférkőzni a felsőbb régiókba, igazából több nézője volt, mint a győztes Eredetnek, de olcsóbbak voltak rá a jegyek (vajon miért?), ezért hajszálnyival lemaradt.

szorszerszor_500
Tüskés hátú barátunkat nézték meg a legtöbben, a film mégis csak második lett

Az első hat film tehát 19 ezren felül, a Shrek pillanatokon belül eléri a félmilliós nézőszámot, A sötét lovaggal itthon még befürdő, de az Eredettel már értő fülekre lelő Nolan filmje is 232 ezres össznézőszámnál tart, nagyot esett vissza Az utolsó léghajlító nézettsége, holott összesen 66 3D, 2D, I-MAX-kópiával szállta meg az országot (mégis hallgatunk a kritikákra?). A gyors fluktuációra jellemző, hogy legöregebb film, a Shrek 5 hetes - nyári viharként jönnek, kaszálnak, majd mennek a filmek.

Amerikában volt már izgalmasabb premierhét, a sztárkülönítményt (Will Ferrell, Mark Wahlberg, The Rock, Eva Mendes, Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Anne Heche, Steve Coogan) felvonultató The Other Guys nem szerepelt kiemelkedően, 35,6 millió dollárral csak a 35. a poénkodós-haveros akcióvígjáték alkategóriában, ahol még mindig a Men in Black vezet.

boxo100809_630

(Forrás: Box Office Mojo, a forgalmazók országos eredményei)




nka emblema 2012