sex hikaye

Box office: három hét Kánaán

Berobbant a nyári szezon

2010. július 26. - filmhu
Box office: három hét Kánaán
Három hét nézettségi adatai gyűltek össze, az össztendencia pedig egyértelműen a moziba járási kedv megugrása. A Shrek negyedik része óriási tömegeket terelt a mozikba, majd pedig a múlt héten Christopher Nolan Eredete tarolt. Utóbbi abban is unikum, hogy nem 3D-film, nem folytatás és nem adaptáció.
De nézzük kicsit a részleteiben a dolgokat! A július 11-ével véget érő hétvégén a Shrek a vége, fuss el véle 100 932 nézőt hozott, ami éves rekord, az össznézőszám kétharmadát jelenti (összesen 52 kópiával). Elmarad emellett minden, mint a Kéjjel nappal előjátszásban 16 kópiával 3525 néző (nem túl acélos), amihez képest ugyan a jó kis Tetovált lány 8 kópiával elért 2009 nézője siker, de összeségében azért nem nevezhető remeklésnek - mi lesz a Millenium-trilógia többi részével?

predators_500
A Predators Amerikában csontig hatoló siker lett
(egy héttel később)
A Shrekben a következő hétre is maradt kraft, 74 ezres eredményét sok-sok film össznézőszámnak is elfogadná. A Kéjjel nappal 30 kópiával 20 927 nézőt és 472%-os bevételnövekedést könyvelhetett el, a botrányokkal is megmarketingolt Szellemíró pedig 8479 nézővel kifejezetten világbajnok az efféle filmek közt, elvégre ma egy okosabb-nem buta, nem zenés-vígjátékos-családis-animációs, 2D-ben vetített alkotás Magyarországon elégedett kell legyen.

shrek4_500
A Shrek készítőinek is lesz mit a tejbe aprítani
(egy hét múlva)

Sőt a Shrek a héten sem panaszkodhat az 59 ezer nézőjére, melynek köszönhetően immáron 334 331-nél tart a nézőszámlálója. Ezzel knnyedén előzött le olyan filmeket, mint a párosversenyt vívó Perzsia hercege - Szex és New York 2. vagy az Alkonyat - Napfogyatkozás, és a héten valószínűleg a film eléri az 500 milliós bevételi határt is.

73 355 - ennyien látták a hétvégén Christopher Nolan megafilmjét, amelyről a vélemények az évtized filmjétől a nagy lufiig terjedő skálán foglalnak helyet. Üzletileg mindenesetre működik, itthon is, mert azért a Shrek-filmet letaszítani az első helyről nem akárkinek sikerül (még ha a harmadik héten is, emlékezzünk az Avatar szűnni nem akaró tündöklésére). A hatodik helyen, szépen tartva magát áll a Szellemíró, ami után az év legellenszenvesebb hosszúcímű filmje, az Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres következik.

eredet_sz1

Amerika is Eredet-lázban ég, de három hete még a Despicable Me című animáció Steve Carell-lel a szinkronhangok között indult 56 milliós, erős kezdéssel, Antal Nimród pedig élete sikerét könyvelhette el a Predatorsszal, a 3. helyen végzett az előzményfilm, éljenéljenéljen. A filmj akkor 24 milliós indítást vett, jelenleg 94 milliós bevételt könyvelhet el (bőven behozván a 40 milliós önköltséget), ami a második legerősebb kezdés a Predator-filmek között, és az amerikai bevételi rangsort tekintve  a 3. helyre elég a háziversenyre - jelenleg. Az Eredet 62,7 millióval nyitott, lenyomva Nicolas Cage próbálkozását, a The Sorcerer's Apprentice-t, a múlt héten pedig 43,5 milliós eredménnyel az Angelina Jolie-féle Salt-ot utasította maga mögé.


boxo100711_630

boxo100718_630


boxo10726_630
(forrás: box office mojo, a forgalmazók heti eredményei)


Címkék

Shrek , Predators , Eredet



nka emblema 2012