sex hikaye

Box office: jó irányba halad a Delta

Szociókrimi 166 nézővel

2008. szeptember 23. - filmhu
Box office: jó irányba halad a Delta
A korai tél beköszöntével a nézők többsége a kevésbé fajsúlyos filmeket választotta, és mindössze 166-an váltottak jegyet a frissen indult Tablóra, eközben a Delta második hetes szereplése során 5777-nél tart. A nem kevés újrahasznosított történet és karakter mellett A spanom csaja, a Trópusi vihar és  a Mamma Mia! áll a dobogón.

A Tabló kapott már hideget és meleget, az utóbbi hét programajánló magazinjaiban inkább az előbbit. A filmhu által is nyomon követett, hét éven át készült Dettre Gábor-film 166! nézővel a 33. helyen nyitott, ami jelentősen elmarad a remélt többtízezres nézőszámtól. Úgy látszik, hogy a Szemle idején a Tégla által is elismert film látogatottságát a két óra alá szorított játékidő sem tudta jelentősen megdobni. Ezzel szemben Mundruczó Kornél filmje, a Delta, amely a 13.-ról a 15. helyre csúszott vissza, majd' 1400 újabb látogatót csalt be a filmszínházakba, és jelenleg 5777 nézőnél tart.

A férfi főszereplőnek, Ryan Goslingnak köszönhetően is ígéretes, Oscar-jelölésig jutott Ryan Fleck-mozi, a Fél Nelson. Premier darabként mégsem tudott 1000 nézőt összeszedni, jelenleg 736-an voltak rá kíváncsiak. A drog- és alkoholfüggő tanár valamint magányos diákjának egymásra találása  jelenleg a 18. helyezett.

Oscar- és Titanic-kedvenc - Fél Nelson
Ryan Gosling és Shareeka Epps

Az Ewan McGregor,  Michelle Williams és Hugh Jackman főszereplésével készült Szex telefonhívásra nem különösebben gerjesztette be a hazai nézőket, az eddig összesen alig több mint 14 ezer kíváncsiskodót begyűjtött dráma a múltheti, 1629-es nézettségével a 11. pozíciót foglalja el a toplistán.

A 100 ezresek klubjába tartozó Pixar animáció, a Wall-E a kilencedik héten szép csendben újabb, közel kétezer gyermek és felnőtt rajongót csábított popcornrágcsálásra és kólaszürcsölésre, illetve nem kevés humanoid érzés táplálására a kis kacatrobot és high-tech droid szerelme kapcsán. A nyomokban Jet Li-t tartalmazó Múmia digitális agyagkatonái és zombijai szintén alig kevesebb mint 2000 nézőt tartottak mérsékelt feszültségben -  eddig 125244-en látták. Sötét fellegek gyűlnek Gotham City egén, a legújabb Batman-mozi, A sötét lovag komoly, 25%-os visszaeséssel a 7. a hetedik héten, de Christopher Nolan rendezésére már eddig is 123 ezernél többen váltottak jegyet, legutóbb éppen 2577-en.

Az Indiana Jones-hasonmásversenyek állandó győzteseként elkönyvelhető  Brendan Fraser a  Múmia mellett az Utazás a Föld középpontja felé Jules Verne-feldolgozással négyezernél is több nézővel együtt szállt alá a Föld mélyének titkait fürkészve. A mennyiség erejét bizonyítja, hogy az Indy-klónt Georges Lucas sokszorosan újrafelhasználható klónseregének újabb csatái és persze a jedik (Star Wars: A klónok háborúja) maguk mögé tudták utasítani.

8740 nézővel harmadik a Mamma Mia! A négy szőke svéd eddig általam is alulértékelt szövegeit és dallamait musical-szerű formában Phyllida Lloyd foglalta egy könnyed mediterrán hangulatú szerelmi történetbe, amely komoly tanulságoktól sem mentes, és kiderül, hogy őfelsége korábbi 007-es ügynökében egy blues-énekes lelke lakozik. Whiskyt és gitárt Pierce Brosnan kezébe!

A toplistán második Trópusi vihar szele 9198 nézőt röpített a moziszékekbe. Robert Downey Jr., Ben Stiller és Jack Black komolyra forduló öldöklés-imitálása valószínűleg többeket is elgondolkodtatott, hogy a városi dzsungelharc nem sokban különbözik a trópusitól, így a mindennapok során hasznos lehet egy fejpánt és egy jól kifent Rambó-kés.

Segít Mr. Szívdoktor
Jason Biggs, Dane Cook és Kate Hudson

A növekvő számú válások és felbomló párkapcsolatok vajon magyarázzák, hogy a legtöbb mozizó Howard Deutch rendezésére volt kíváncsi?! A tízezres nézőszámot a múlt héten a budapesti mozikban csak az első helyezett múlta felül. A spanom csaja  álrandiszervezője, Tank különleges hivatásnak él. Feladata, hogy a párkapcsolatukból kiesett férfiakat kisegítse. Receptje egyszerű, a csajt újabb randira kell vinni, ezt a Tank vállalja, de elképesztően borzalmas élményekkel szolgál a frissen facérrá vált nőknek. Így a direkte rettenetes találkozás megkérdőjelezhetetlen kudarca új lehetőség az ex-pasinak. Vajon milyen drámai fordulat sülhet ki ebből?

Forrás: odeon.hu






nka emblema 2012