sex hikaye

Box office: Motkány for president

Dínónyi siker

2009. július 7. - filmhu
Box office: Motkány for president
Egy film tarolt hatalmasat, míg kezd összeállni a dream team, a nyár legjobb és/vagy legsikeresebb filmjei letették a törölközőjük a stégre, és süttetik egyre dagadó hasuk a nappal.

A múlt héten tettünk egy merész állítást, mi szerint a hétvégén megdőlnek a csúcsok, így is lett, ragyogó napfény ide, kánikula oda. Vagy tán épp ezért, a hűsölés vágya ragadta el a népek vizuális fantáziáját - többet később.
Sajnos nincs hír az Engedj be! nézettségéről, bár a két fővárosi mozira korlátozódó megtekinthetőség nyilván korlátokat szab az országos tízes listára kerülés ügyében. S mivel a budapesti adatok még nem frissültek, nem tudni, hányan dőltek be a kritikusoknak, akik kivétel nélkül egyetlen hangos nyekkenésben borultak le a film előtt.

"Mit nézel, több mint százezren láttak minket a hétvégén"

Ahogy egyelőre nincs hír az értelmiségi romkom Moszkva, Belgium sorsáról sem, bár itt sem várható a minőség mennyiségbe átcsapása. A 10 országosan legnézettebb film nézettsége 31%-ot nőtt az amúgy is jelentős magasságokban járó múlt hetihez képest, kialakult egy afféle best of nyár a listán a tavasz nagy sikerével (Angyalok és Démonok), az itthon sikeres, Amerikában bukott negyedik Terminátor, az Amerikában hasító, itthon szintén meglepetésre sikeres Másnaposok, a Nász-ajánlat s az autóbontók rémalma Transformers - ám mindegyik egységesen veszített nézettségéből. A legkevésbé (36%-kal) még az a Coco Chanel, amely a kópiaszám tekintetében 20-30-cas hátrányban van a többiekhez képest, de még így is odaér a 6. helyre 3851 nézővel. Ebből is látszik azért, hogy az első helyezett valami igen nagyot kellett alkosson - a 185 464-es nézőszám máshogy nehezen jött volna össze.

Vagyis megint csak egyfilmes hetünk volt, és az nem a Crank 2. volt. Bár nem panaszkodhat, az erősáramú film 4846 nézővel épp Audrey Tautou Cocója fölé fért be, ezzel nem váltja meg a világot, de mondjuk egy Halálos iram-szerű kitartó tündöklést produkálhat. Tanulságos a dobogó: a Másnaposok lett a bronzérmes, a Transformers az ezüstérmes, és persze az itthon töretlen népszerűségnek örvendő Jégkorszak 3. - a dínók hajnala nyert. Mit nyert, hengerelt, 115 029 nézőt szippantott be, az utána következő 9 film összesen 70 435 nézőt tudott összekaparni. Amilyen evidens, olyan elborzasztó retorikai fogás lenne most a nagy meleg és a jég értelmezési mezőit összekapcsolni, tekintettel a kitartó olvasókra ettől eltekintek. Helyette inkább kitekintünk: Amerikában meglepetésre a Jégkorszak 3-at legyúrták a főtengelyek, azaz a Transformers 2. - a különbség 600 000 dollár az utóbbi javára (ez gyakorlatilag döntetlen), ráadásul mindez a függetlenség napi kiemelt hétvégén alakult így.

Mindazonáltal a második Jégkorszak valamivel jobban muzsikált anno (öt nap alatt 9 millióval többet szedett össze), és a szó szerint nagy durranás Public enemies Johnny Depp-pel, a rendező Michael Mann-nal, Christian Bale-lel, Marillon Cotillard-ral 25 millióval nyitott, összességében 40-nél tart - nálunk még 9-et kell aludni a megérkezéséig. Szóval Dilinger még nem halott teljesen.


(forrás: box office mojo, országos terjesztői adatok)



Címkék

hír , box office , jégkorszak



nka emblema 2012