sex hikaye

Box office: Nem cicóz a Vasember másodjára sem

2D-s kakukktojás a 3D-mánia közepette

2010. május 3. - filmhu
Box office: Nem cicóz a Vasember másodjára sem
Ki gondolta volna, hogy a 3D-nek ekkora sikere lesz ilyen hamar? És azt, hogy épp a Vasember 2 fogja ezt a sikert - nyilván átmenetileg - megtörni?

 
Bár a héten csak úgy tolongtak a művészfilmek (összesen 10 premierfilm volt), köszönhetően a Helyzetek és gyakorlatok forgalmazási verseny indulásának, érezhető volt, hogy nem az ő közönségük alkotja majd a filmnézők derékhadát. A napos május 1-jei hétvége amúgy is mozifób időszaknak tűnt, nem is most került a mozikba a Rémálom az Elm utcában Amerikában taroló remake-je - a témában a kilencedik lenyúzandó bőr is elég vastag lett, a 32 millió dolláros nyitó hétvége arra enged következtetni, megérjük mi még a 10. jubileumi Freddy Krueger-jelenést.

De vissza Magyarhonba! Ha rémálmunk nem is volt, nagy visszatérőnk kettő is akadt. Az egyik amilyen hatalmas figura, olyan kis érdeklődésre tartott számot: a nagy Francis Ford Coppola Tetro című filmje Budapesten még befért a legjobb 20-ba, 16. helyre befutva 555 nézővel. A Helyzetek és gyakorlatok filmjeiről nincsenek hírek, a többiek: Kínai lány: 92 néző (10 ea.), 29. hely, Vinyan: 61 néző (14 ea.) 31. hely - utóbbiban Emanuelle Béart és a cunami-szellemek riogatnak.

elmutca_500
Amerika erre gerjed

A sok bemutató ellenére megmaradt a múlt heti pangó trend, és állítólag a héten marad a meleg, ami nem túl biztató. Mindenesetre 74 ezres országos nézettséggel, 100 millió alatti bevétellel áll a 10 legsikeresebb film, 4%-os bevételvisszaesést mutatva a múlt héthez képest. A filmek átlagosan 30-60%-ot vesztettek bevételeikből, az összveszteség pedig értelemszerűen úgy válhatott elhanyagolhatóvá, hogy egy darab premierfilm mégis szakított valamekkorát.

Ez pedig a Vasember 2. volt. Kellett tehát egy Robert Dawney Jr, egy Mickey Rourke, egy Scarlett Johansson, egy Samuel L. Jackson, egy Gwyneth Paltrow a sikerhez, no meg egy elég jó koncepció is, hogy az időzítésről már ne is beszéljünk. A mindig kitűnő Robert Downey Jr. már a Sherlock Holmesszal is szerencsésnek mondhatta magát Magyarországon. A filmet Amerikában még nem mutatták be a széles nagyközönségnek.

ironman2_500
Mi pedig erre

Szóval a Vasember 2. jött, és nyert, jóllehet a 42 ezres szám kissé haloványabbnak tűnik az előzetes saccolásokhoz képest. De számítsuk hozzá, hogy  NEM 3D-film - tehát kettős szorításban kellett bizonyítania. De hát nem ezért Vasember a Vasember?

boxo100503_630

(forrás: odeon.hu, box office mojo, forgalmazók országos eredményei)




nka emblema 2012