sex hikaye

Box office: Sasol a nyomozó

L'Ispettore Derrick

2008. október 6. - filmhu
Box office: Sasol a nyomozó
A Moziünnep után visszarendeződtek az erővonalak, azaz mégsem - időtlen idők óta nem indult magyar film olyan jól, mint Gigor Attila Szemle-kedvenc filmje, A nyomozó.

Egyszer volt Budán kutyavásár és Moziünnep - a múlt heti, szívűnknek kedves látogatotsági eredmények (aka zúdult a nép) után visszatért az "évszaknak megfelelő hőmérséklet", a heti össznézőszám (62 868) már jobban hasonlít egy átlagos, koraőszi hét adatához. Mivel egy pohár sör elfogyasztása a szabad ég alatt egyre nehézkesebb lesz, keressük a fedett pályás kikapcsolódási lehetőségeket, karaoke, kísérleti színház, horribile dictu olvasgatás. No meg a mozgó.

A listán összesen négy film állja ki az idő bevételi próbáját, magyarul van az első 20 között tizenvalahány hete - az egyik közülük természetesen a Mamma Mia!, ismét 2. 7101 nézővel, 350 ezres össznézőszám kipipálva, átlépve, lassan ez a film nyomasztóan sikeres lesz. A másik három vagy aninmáció (Wall.E - 1 828, 10., 115 175), vagy harcművészet (A Múmia - A Sárkánycsászár sírja - 954, 17., 135 240) vagy mindkettő (Kung Fu Panda - 1821, 14., 154 548).

"De tényleg, átléptük a 350 ezret?"

A legelső premierfilmmel a 13. helyen futunk össze, ő pedig leve a Palásthy Györgyre emlékező című A meztelen dobos. 1509 néző érzett nosztalgiát az 1987-es metálriffek iránt - avagy ennyien érezték szükségét nevetni a bőrnadrágos komolykodáson - amúgy csodálkozom, hogy a magyar cím nem az lett, hogy Rockonok. Trappoljunk tovább, avagy ne oly hevesen, rögvest a 12. helyen botlunk bele A hullám című filmbe. Talán a talányos cím is tette (lehetne egy közvéleménykutatást csinálni, hányan gondolták, hogy egy horror-, kalóz-, fizikai problémákat feszegető, esetleg az ABBA együttes dalait tartalmazó romantikus filmre vesznek jegyet), de a nagy társadalmi szerepjátékot leleplező fasizmusfilm 1688 nézőt vonzott, ami szép teljesítmény egy társadalmi üzenettel bíró filmtől ezekben a pirézellenes időkben.

Kivételesen térjünk rá a heti első filmre: Shia LeBeouf fajsúlyát növelni nem kell félnetek én nem ellenzem, mindenesetre a Spielberg-Caruso együttműködés második darabja, a Sasszem (nem értem miért nem az lett a címe, Hacsek és Csaját megfigyelik) a dobogó felső régiójában landolt, miután 13 030 néző tisztelte meg látogatásával a telefonon irányított férfi-nő kettős harcát a láthatatlan erő ellen. Nyilván nem érdemtelenül, elvégre azért vannak a nagy nevek, hogy egy minimumszintet mindig hozzanak.

4 555 néző járta körül a rejtélyt A nyomozóval

És akkor a filmhu proudly prezentz az 5. helyezett.

Nyilván mindenkinek más szerez örömet - az emóknak biztos a Halállista (19. hely, 810 heti néző) stb., mi itt a szerkesztőségben annak örültünk igen-igen, hogy hosszú-hosszú idő(-idő) óta Gigor Attila filmje, A nyomozó lett a premierhéten legjobban szereplő magyar film a fővárosi mozik rögös szavannáján. Tettük mindezt azért, mert ez a fontos és érdekes dolgokról beszélő film egy műfaj, a krimi köntösében képes jól működni, és ezt nemcsak mi, a kritikusaink, más kritikusok, fesztiválzsűrik látják így, hanem a Tisztelt, Becses, Nagyérdemű, Nyájas Közönség is, akinek szava, ítélő részvétele végül is a mozi legautentikusabb fokmérője. A film amúgy 12 kópiával indult a közönségtalálkozóira. Jó, kemény időket élünk, régen, az én időmben egy átlagos magyar filmnek, technológiai változás, átalakuló moziba járási szokások, satöbbi - 4 555 néző az kérem szép eredmény, amihez gratulálunk és további jó számadatokat kívánunk.

(Forrás: odeon.hu)






nka emblema 2012