sex hikaye

Brad Pitt októbertől Magyarországon forgat

Zombifilm főszereplője lesz

2011. június 7. - filmhu
Brad Pitt októbertől Magyarországon forgat

Marc Foster rendezésében és Brad Pitt főszereplésével októbertől Magyarországon forgatják a World War Z című zombi thrillert - írta meg a Hollywood Reporter című filmes szaklap.


A Hollywood Reporter az Andy Vajnával készített korábbi interjúja alapján arról írt, hogy a magyar filmgyártásban zajló változások nem érintették a külföldi produkcióknak járó 20 százalékos adókedvezményt, ezért az ország továbbra is vonzó a külföldi gyártók szemében. Valószínűleg emiatt érkezik Magyarországra a Marc Foster stábja Brad Pittel - olvasható a www.hollywoodreporter.com oldalon.

Max Brooks World War Z című könyve egy képzeletbeli zombi világháború története, amelyet Leonardo DiCaprio is szeretett volna megfilmesíteni, ám az adaptáció végül a Paramount Pictures égisze alatt készül Brad Pitt produkciós cége, a Plan B közreműködésével. A forgatókönyvet J. Michael Straczynski írja, akinek a nevével legutóbb a Thor stáblistáján találkozhattunk, rendezője pedig Marc Foster lesz, aki a Szörnyek keringője, Maradj!, Felforgatókönyv és a Papírsárkányok mellett a legutóbbi Bond-filmet is rendezte. A rendező és a forgatókönyvíró korábbi nyilatkozataikban a filmet az Elnök emberei és a Bourne-rejtély tengelyén helyezték el, a korábban kiszivárgott forgatókönyvet pedig Az ember gyereké-hez hasonlították.

Brad Pitt legutóbb feleségét, Angelina Jolie-t kísérte el Magyarországra: az akkor még cím nélküli háborús szerelmes film (azóta: In the Land of Blood and Honey) forgatásán fotósként illetve statisztaként vett részt, most pedig a készülő film főszerepét fogja alakítani, egy férfit, aki interjúkat készít a zombiháború túlélőivel. A World War Z előkészítési szakaszban van, 2011. áprilisában kezdődött a szereplőválogatás, június végén Máltán kezdődik majd a forgatás, majd Angliában folytatódik, és október elején érkeznek meg Magyarországra.

 






nka emblema 2012