sex hikaye

Budapesten forgat Helen Mirren

Az adósság

2009. március 4. - filmhu
Budapesten forgat Helen Mirren
John Madden a Miramax gyártásában készíti legújabb, The Debt című filmjét, amelynek egyes jelenetei Budapesten forognak. A film a 2007-es izraeli Ha-Hov remake-je, főbb szerepekben az Oscar-díjas Helen Mirren, Tom Wilkinson és Sam Worthington lesz látható. A film Tel-Aviv és London mellett hazánkban készül, a Mátyás téren például a Berlini fal tökéletes mása állt néhány nappal ezelőtt.

A Szerelmes Shakespeare-t és a Corelli kapitány mandolinja-t jegyző John Madden London és Tel Aviv mellett Budapesten forgatja legújabb, The Debt című filmjét. A thriller története az 1960-as években kezdődik, amikor is egy titkos akcióban három fiatal Moszad ügynök megöl egy náci orvost, aki kísérleteket folytatott Auschwitz - Birkenauban a II. Világháború alatt. Harminc évvel később egy ukrán szanatóriumban felbukkan egy férfi, aki a halottnak hitt sebésznek mondja magát. Az egyik nyugdíjazott, ex-Moszad ügynök, Rachel Singer (Helen Mirren) Ukrajnába utazik, hogy fényt derítsen az igazságra. Matthew Vaughn, Jane Goldman és Peter Straughan nevéhez fűződik a The Debt forgatókönyve, amely egy 2007-es izraeli játékfilm, a Ha-hov  remake-je. Az izraeli Assaf Bernstein filmjét négy kategóriában jelölte díjra 2007-ben az Israeli Film Academy.

Részlet a The Debt eredetijéből, az izraeli Ha-hov-ból

Az angol nyelvű remake London után jelenleg Budapesten forog. 
Kemény Ildikó, a magyarországi gyártócég fél lábbal Angliában élő producere egyelőre annyit árult el a filmhunak, hogy a The Debt angol gyártócége referenciái alapján választotta a Pioneer Picturest a film magyarországi partneréül. Több, mint egy hete forgatnak Budapesten, és egy tel-avivi kiruccanás után ismét visszatérnek majd fővárosunkba. Néhány hete a VIII. kerületi Mátyás téren építették fel a film egyik díszletéül szolgáló Berlini fal és a Checkpoint Charlie mását, de Budapest nem csak Berlint 'játssza' a filmben, itt fogják felvenni a történet szerinti ukrajnai külső jeleneteket, illetve több ukrajnai és tel-avivi belső helyszínhez is fővárosunk szolgál majd kulisszaként.  
 






nka emblema 2012