sex hikaye

Burton és Carrey közös filmterve

Hiszed vagy sem ők együtt

2005. november 30. - filmhu
Burton és Carrey közös filmterve
Tim Burton és Jim Carrey arról tárgyal, hogy mozifilmet készítenek egy korábban népszerű dokumentum-sorozat kitalálójáról – olvasható a Reutersen. A Hiszed vagy sem (Belive It or Not) Robert L. Ripley megálmodta képregény-, rádió- és televízió-sorozat darabjai az 1910-es és 40-es évek között készültek, amelyekben különös, furcsa emberekkel, élőlényekkel és jelenségekkel ismerkedhetett meg a közönség.
 
 
 
 

A tervek szerint a moziváltozat lazán követné a Hiszed vagy sem kitalálójának életét. Az 1890 és 1949 között élt Ripley a ’10-es, ’20-as években félprofi baseball-játékosként és képregény-rajzolóként kezdte pályafutását, majd földkörüli utazásra indult, melynek tapasztalatait folytatásokban a sajtóban publikálta. A világban látott furcsaságokat és saját kalandjait a Hiszed vagy sem című képregény, televízió-, rádiósorozat formájában dolgozta fel, valamint több múzeumban is megtekinthető Ripley kollekciója.

A Ripley életét és munkáját bemutató mozi forgatókönyvének megírására Larry Karaszewski - aki a Jim Carrey főszereplésével készült Ember a holdon című filmet írta - és Scott Alexander kapott megbízást. Utóbbi Burton egy korábbi munkájában, az Ed Wood elkészítésében vett részt, és nekilátott a Ripley bemutatta érdekességek összegyűjtésének és további furcsaságok keresésének.

Odditórium a floridai Orlandóban

A filmprojectet a Paramount Pictures pénzeli, reményeik szerint jövő októberben kezdődhetnek a felvételek, és 2007-re tervezik a film bemutatóját. A stúdió egy sikeres franchise elindításában reménykedik, ami az első Hiszed vagy sem sikerétől függ.

Burton nem panaszkodhat az idén, a Charlie és a csokigyár 206 millió dollárt gyűjtött össze az amerikai mozipénztáraknál, miközben bábanimációja, a Halott menyasszony felkerült az Oscarra esélyes filmek rövid listájára.

Jim Carrey legújabb mozija a Fun With Dick and Jane (Móka Dick-kel Jane-nel) idén december 21-én nyit a tengerentúli mozikban, majd a színész jövő januárban egy New Line-thrillerben, a The Number 23-ban fog ismét kamera elé állni.






nka emblema 2012