sex hikaye

BuSho nyertesek: spanyol szívroham, magyar láger

Nézd meg őket itt!

2008. szeptember 8. - filmhu
BuSho nyertesek: spanyol szívroham, magyar láger
Spanyol szívroham, magyar láger és egy asztal alatti szexjelenet nyerte a 4. BuSho fesztivál legfőbb díjait. A nyertes filmek listája itt, néhányba bele is lehet kukkantani.

Szeptember 7-én délben adták át a Vörösmarty moziban a BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjait. Az öt tagú nemzetköi zsűri a legjobbnak a spanyol Daniel Sanchez Arévalo Traumatológia (Traumatology) című filmjét találta.  Az Arany BuSho díjat nyert film történetében az esküvőt megszakítja az örömapa szívrohama.

A nyertes film első hét perce spanyolul:

 



Az Ezüst BuSho díjat idén (is) magyar filmé: Simonyi Balázs Originál Láger című filmje nyerte. Érdekesség, hogy Simonyi tavaly is Ezüst Busho díjat nyert a Tóth Barnabással készített Egy szavazat című munkájáért.

Nézd meg a filmet:



Kis történet, mégis nagy film a bizalomról és a vágyról - fogalmazott a Közepesen Ritka (Medium Rare) című angol filmről a zsűri, amelynek a Bronz BuSho díjat ítélte.

A fesztivál szervezői a legjobb válogatás díját idén a Sudio Baestarts-nak ítélték, mert ez a csapat nevezte a legtöbb jó filmet a fesztiválra, KJFG No. 5 című két perces kis animációjukat is kiemelte a nemzetközi zsűri.

Nézd meg a KJFG No. 5-öt:

A közönség visszajelzése alapján alakult egy Legnépszerűbb film díj is, ami a For a Few Marbles More című holland munkának járt. A diákzsűri és a nemzetközi zsűri egy hullámhosszon volt idén, hiszen olyan filmeknek adta a két díját, amiket  valahogyan a nemzetközi zsűri is értékelt. A diákzsűri fődíja a román  Hullámok/Waves című filmért jár Adrian Sitarunak, a különdíj pedig a Hús című orosz filmdrámát illeti.

További díjak a fesztiválon:

Legjobb kísérleti film: Szöllősi Dániel: Hajdu Sound

Nézd meg a Legjobb kísérleti filmet:

Legígéretesebb tehetség: Eileen Byrne a La nuit passé című filmjéért

Legjobb színésznő: Elinor Cohen a Zohar című filmben nyújttt alakításért

Legjobb színész: Sergium Costache a Hullámok című filmben nyújtott alakításért

Legjobb ötlet: Alfonso Camarero: A nőgyógyász

Legjobb animáció: Yann Jouette: Bernie babája

Nézd meg a legjobb animációt:



Legjobb operatőr: Maksim Shinkorenko a Hús című film fényképezéséért

Külön megemlítette a zsűri még a következő filmeket:

Elaine Wickham: Anyám

Ulrika Rang: A dildó

Alexei Alexeev: KJFG NO. 5

Eve Spence: Playground



Címkék

hír



nka emblema 2012