sex hikaye

Büszkeség és balítélet

Hosszabb és sziruposabb

2005. november 22. - filmhu
Büszkeség és balítélet
Az óceán mindkét partján a "hosszabb és boldogabb" verzióval ér véget a Jane Austen Büszkeség és balítélet című könyvéből készült filmadaptáció – olvasható a Guardian és a Time Out oldalán. Minderre azt követően kerül sor, hogy az Egyesült Királyságban a rajongók egy csoportjából álló tesztközönség már látta az amerikai változatot.

A produceri vágásnak köszönhetően nyolc perccel hosszabb lett a film, amivel a kosztümös dráma amerikai közönségének megelégedését kívánták elérni. A film számos kritikát kapott, és Austen eredeti művének rajongói szerint a könyvből készült mozi vége nem a mű szellemét tükrözi.

A BBC-s Austen-feldolgozás
Jennifer Ehle, Colin Firth
Ám érdekes módon a brit közönség egy része is a hosszabb, happy endes amerikai verziót követelte, ami látható lesz a DVD-kiadáson. A producer Paul Webster szerint az érdeklődés olyan nagy volt, hogy elhatározták, a moziba járók számára is lehetővé teszik a két változat közötti választást. „Nagy örömet okoz a Büszkeség és balítélet utáni folyamatos érdeklődés, és izgatottan várjuk, hogy miként fogadja a brit közönség az amerikai befejezést” – tette hozzá Webster.

Azonban a filmben alakító színészek véleménye rácáfol a producer várakozására, Mr. Darcy megformálója, Matthew MacFayden szerint a brit közönségnek nem tetszett a neki szánt boldog végkifejlet, és Donald Sutherland, aki Mr. Bennetet keltette életre, azt nyilatkozta, az amerikai közönség elvárásának megfelelően készült az „édesebb” befejezés, és nem a szigetországiaknak.






nka emblema 2012