sex hikaye

Camerimage magyar szereplőkkel

Zárófilm a Csodálatos Júlia

2004. november 30. - filmhu
Camerimage magyar szereplőkkel
November 27. és december 4. között 12. alkalommal rendezik meg a világ kiemelkedő operatőri teljesítményeit egybegyűjteni hívatott Camerimage Fesztivált a lengyelországi Lodz-ban. Idén a játékfilmes zsűri elnöke Zsigmond Vilmos lesz, tagjai László Kovács, Renato Berta, Janusz Głowacki, Oliver Stapleton és Jerzy Woźniak.

Az Arany-, az Ezüst- és a Bronz Békáért 12 nagyjátékfilm operatőre kelhet versenyre, a diákfilmek versenyében 24 rövidfilmet válogattak be a szervezők. Versenyen kívül vetítik a Kontrollt és a Csodálatos Júliát, mely a fesztivál zárófilmje lesz, valamint A vírus című rövidfilmet. A Szabó-Koltai duó, különdíjat vehet át a rendező-operatőr együttműködésért.

A versenyprogramban többnyire máshol már bizonyított, vagy eleve nagy reklámmal induló alkotások kerültek be, ismeretlen filmcímet alig találunk a listán. A filmek között található a Nagy Sándor, a hódító (Rodrigo Prieto), a Zatoichi (Katsumi Yanagishima), a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél…Tavasz (Baek Dong-hyeon), a Kóristák (Dominique Gentil és Carlo Varini), A kilencedik nap (Tomas Erhart), az Out to Sea (Javier Aquirresarobe), a Rekonstrukció (Manuel Alberto Claro) és a Vera Drake (Dick Pope).

Míg a nagyjátékfilmek között egyetlen lengyel alkotás sem szerepel, addig a rövidfilmek versenyében a 24 alkotás közül 12 hazai, mivel a szervezők minden lengyel filmiskolának egy-egy órát biztosítanak a versenyprogramból, amit az adott iskola szabadon tölthet ki saját filmjeivel. A Filmművészeti Egyetemről Kocsis Ágnes A vírus című filmjét versenyen kívül vetítik a World Panorama of Student Etudes elnevezésű szekcióban, a film operatőre Herbai Máté volt.






nka emblema 2012