sex hikaye

Cannes-ban a Filmalap

2012. május 16. - filmhu
Cannes-ban a Filmalap
Az International Village magyar pavilonjában és a filmvásár magyar standján is várja a nemzetközi szakmai közönséget a Magyar Nemzeti Filmalap a ma este kezdődő 65. Cannes-i Filmfesztiválon. Pálfi György FINAL CUT című montázsfilmjét május 26-án vetítik Cannes-ban.

Ma este kezdődik a nemzetközi filmvilág legfontosabb randevúja az azúrparti Cannes-ban. Az idén 65. alkalommal megrendezendő cannes-i filmfesztiválon a Magyar Nemzeti Filmalap két helyszínen is várja a nemzetközi szakma képviselőit. Az elmúlt évek hagyományának folytatásaként idén is lesz magyar pavilon az International Village-ben. A pavilon célja, hogy a hazai és a nemzetközi szakmabeliek számára méltó találkozási helyet biztosítson a világelső filmes találkozó forgatagában, és információval szolgáljon a megújult magyar filmfinanszírozási rendszerről, a készülő új alkotásokról.

A fesztiválhoz kapcsolódó filmvásár magyar standja kifejezetten a vásárlókat várja szerdától 10 napon át. A Filmalap nemzetközi részlege több mint félszáz magyar alkotást ill. koprodukciót, köztük számos újdonságot – a Nyócker! 3D változatát, Bergendy Péter A vizsga című thrillerét, Kálmán Gábor Egyszer volt… című új dokumentumfilmjét – kínál a külföldi forgalmazóknak. Újdonság, hogy a Filmalap által támogatott, jelenleg még gyártási vagy fejlesztési szakaszban lévő filmtervek közül többet már Cannes-ban megismerhetnek a vásárlók. A Filmalap képviselői nemzeti filmintézetek vezetőivel, finanszírozókkal, valamint nemzetközi szakmai szervezetekkel egyaránt tárgyalnak a lehetséges együttműködésről és közös szakmai programokról. A Magyar Nemzeti Filmalap cannes-i megjelenését támogatja a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. A pavilon és a stand látogatói a Bolyki, Csutorás és Demeter pincészetek jóvoltából magyar borokat is kóstolhatnak Cannes-ban.

A European Film Promotion „Producers on the Move” elnevezésű háromnapos szakmai programján Stalter Judit producere vesz részt a Filmalap támogatásával. Idén is Cannes-ban adják át a forgatóköny-fejlesztő ScriptEast workshop Krzysztof Kieslowski-díját. A 12 jelölt filmterv közül 3 magyar: Dettre Gábor Climbing the Mountain (Second Life), Goda Krisztina-Divinyi Réka Home Guards és Szabó Simon I Bring Fire című forgatókönyvei vannak versenyben - a díjátadó május 23-án lesz. A 65. Cannes-i Filmfesztivál klasszikusokat felvonultató „Cannes Classics” című szekcióját május 26-án Pálfi György Final Cut című montázsfilmjének díszbemutatója zárja, melyre az alkotók jelenlétében kerül sor.



nka emblema 2012