sex hikaye

Cannes-ban a Kontroll és a Kis Apokrif

98 óta először van kint nagyfilm

2004. április 21. - filmhu
Cannes-ban a Kontroll és a Kis Apokrif
Antal NimródAntal Nimród Kontroll és Mundruczó Kornél Kis Apokrif No. 2 című alkotása képviseli Magyarországot a május 12-én kezdődő 57. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjában, adta hírül a Filmunió. A nemzetközi filmszakma legjelentősebb eseményeként elismert Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál sajtótájékoztatóját ma délelőtt Párizsban tartották meg, melyen nyilvánosságra hozták a fesztivál hivatalos programját.

A Café Film és a BonFire Film produkciójában készült nagysikerű Kontroll nemzetközi premierjére a cannes-i Croisetten kerül sor május második hetében. A fesztivál egyik hivatalos szekciójában, a művészi szempontból különösen érdekesnek tartott műveket felsorakoztató „Un certain regard” (Egy bizonyos tekintet) elnevezésű válogatásában versenyez a 2003-as év legnézettebb magyar filmje az Arany Kameráért, melyet a nemzetközi zsűri ítél oda a legjobb elsőfilmes rendezőnek. A programban idén 9 elsőfilm mérettetik meg.

Mint ismeretes, Antal Nimród első játékfilmje a magyar filmkritikusok és a filmszemle számos díjai mellett már februárban is komoly nemzetközi érdeklődést váltott ki, hiszen a szemlén a külföldi kritikusok elismerését, a Gene Moskowitz díjat is elnyerte. Cannes-ban 1998-ban szerepelt utoljára magyar játékfilm a fesztivál hivatalos programjaiban.

A Cinéfondation elnevezésű program, mely a legkiválóbb főiskolás filmeket vonultatja fel, történetében először mutat be magyar alkotást. Itt Mundruczó Kornél Kis Apokrif No. 2 című 22 perces vizsgafilmjével ismerkedhet meg a cannes-i közönség.

Filmjeik bemutatóján természetesen az alkotók is jelen lesznek.






nka emblema 2012