sex hikaye

Cannes: különdíj a magyar forgatókönyvért

Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc díja

2011. május 19. - filmhu
Cannes: különdíj a magyar forgatókönyvért
Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló című forgatókönyve nyerte az 5. ScripTeast forgatókönyv fejlesztő workshop különdíját Cannes-ban.

Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló (Car Park) című forgatókönyve nyerte a ScripTeast különdíját. A közép-európai forgatókönyvek fejlesztésére szakosodott workshop elismerését Miklauzic Bence rendező-forgatókönyvíró személyesen vette át Cannes-ban május 18-án. A zsűri indoklásában méltatta A parkoló című forgatókönyv friss eredetiségét, valamint a parkolóban játszódó szokatlan fekete komédia elbűvölő karaktereit. Miklauzic Bence Ébrenjárók című első filmjével közönségdíjat nyert a Filmszemlén, majd 2010-ben készítette el második játékfilmjét, A zöld sárkány gyermekei-t. A parkoló az Angelusz Iván által vezetett Katapult Film stúdióban készül.

A ScriptEast workshop egész éven át tart és utolsó állomása a cannes-i filmfesztivál, ahol a forgatókönyvírók a nemzetközi filmszakma elitjét képviselő mentorokkal találkoznak. A ScriptEast-et idén ötödik alkalommal rendezte meg a varsói székhelyű Independent Film Foundation a MEDIA Program támogatásával. Az élvonalbeli amerikai és európai szakmabeliek közreműködésével megrendezett workshopra mindeddig 60 forgatókönyv kapott meghívást a régióból, és ezek közül már 10 meg is valósult, ill. elkezdődött a filmek forgatása.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.




nka emblema 2012