sex hikaye

Chicago-i Nemzetközi Fim Fesztivál

2000. július 3. - Kiss András
2000 október 5. - 19.

A Chicago International Film Festival a legidősebb észak-amerikai versenyszerű filmes rendezvény. 1964-ben indult azzal a céllal, hogy alternatívát teremtsen a hollywoodi korlátokon kívül rekedt filmesek számára. Az európai rendezők közül többek között Krzysztof Kieslowski és Rainer Werner Fassbinder is a chicago-i rendezvényen mutatkozott be az Egyesült Államok filmes közönségének. A szervezők a világ minden tájáról várják filmkészítők jelentkezését.
Több kategóriában lehet nevezni, így külön versenyt indítanak játékfilmek, rövidfilmek, animációs filmek és dokumentumfilmek számára. A chicago-i fesztivál fontos része a Nemzetközi Film Sajtó Szövetsége (Federation Internationale de la Presse Cinematographe) által meghirdetett verseny első és második filmes rendezők alkotásai között, zsűrije a nemzetközi kritikusgárda krémje. Ezen kívül a fiatalabb filmesek külön, "student" kategóriában nevezhetnek munkájukkal.
A versenyeken kívül is lehet filmet küldeni. A World Cinema és a Shorts szekciókban negyven külföldi nagyjátékfilmet és húsz rövidfilmet mutatnak be. A tavalyi fesztivál különlegességei közé tartoztak a legújabb mexikói, fekete és berlini filmesek munkáinak bemutatói.

A jelentkezési határidő július 31.



Címkék

nevezz , nevezes



nka emblema 2012