sex hikaye

Chicagói elismerés Mészáros Mártának, a Mátyás, Mátyás a legjobb az Anim'est-en

Gyorshírek

2010. október 18. - filmhu
Chicagói elismerés Mészáros Mártának, a Mátyás, Mátyás a legjobb az Anim'est-en

Mészáros Mártát Arany Plakett díjjal méltatták Chicagoban, Felméri Cecília lett a legjobb az Anim’est-en, és Cottbusba utazik Nemes gyula új filmterve.

 

Chicagói elismerés Mészáros Mártának

Mészáros Mártát - legutóbbi rendezése az Utolsó jelentés Annáról című film bemutatója alkalmával - Arany Plakett díjjal méltatta a chicagói filmfesztivál – tudatta a Magyar Filmunió. A világhírű magyar rendezőnő filmjeit mozgalmas pályafutása során többször is meghívta és díjazta a rangos amerikai filmünnep. Mészáros Márta filmrendezői munkásságáért a napokban nem csak az Egyesült Államokban, hanem Európában is rangos elismerésben részesült. Olaszország nagy hagyományokkal rendelkező filmművészeti találkozója, a viareggiói fesztivál Mészáros Mártát és Jancsó Miklóst is életműdíjjal ismerte el, amelyet a rendezőnő személyesen vett át.

 

utolso_jelentes_500
Utolsó jelentés Annáról


A Mátyás, Mátyás a legjobb az Anim'est-en

Alig egy héttel a Film.dok-on szerzett elismerés után, újabb díjat kapott Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című animációs dokumentumfilmje – olvasható a Filmtetten.  A kisfilm ezúttal az Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Legjobb román filmnek járó díját nyerte el, mellyel 500 euró készpénz és egy Toon Boom szoftvercsomag is jár. Az ötödik alkalommal megszervezett animációs filmfesztivál szombat esti gálájára a bukaresti Patria moziban került sor, ám ezzel a fesztivál még nem ért véget teljesen. Október 22. és 24. között az Anim'est Kolozsváron folytatódik tovább, a vetítésekre a Győzelem (Victoria) moziban és a Francia Kulturális Központban kerül majd sor.

matyas_matyas_500
Mátyás, Mátyás


A Zero Cottbusban

A Letűnt világ és az Egyetleneim rendezője, Nemes Gyula Zero című új filmterve meghívást kapott a Cottbus Filmfesztivál keretében november 4-5-én megrendezésre kerülő Connecting Cottbus pitching fórumára. A Magyar Mozgókép Közalapítvány és az Európai Unió MEDIA Programja által is támogatott, a Playtime Kft. gyártásában nemzetközi koprodukcióban készülő projectet a rendező és a producer, Dettre Gábor mutatja be a nemzetközi fórumon. A Zero koproducerei a cseh Jiří Konečný (endorfilm) és a holland Patrick Thomson (Filmtent), és további külföldi partnerekkel is folynak tárgyalások. Az anarchista terroristává váló méhészről szóló film forgatókönyvét beválogatták a müncheni éQuinoxe workshopra is, ahol Beregi Tamás forgatókönyvíró, Dettre Gábor producer és a rendező nemzetközi script doktorok segítségével fejlesztik tovább a könyvet.

zero_500
A Zero sztoribordjából






nka emblema 2012