sex hikaye

Cinefest: Scarlett Johanssontól Robert Redfordig

Kész a jubileumi fesztivál nagyjátékfilmes versenyprogramja

2013. augusztus 27. - filmhu
Cinefest: Scarlett Johanssontól Robert Redfordig

A pornófüggő Joseph Gordon-Levitt-tól a csontig hatoló bosnyák háborús drámáig, az utóbbi évek legjobb német debütjétől az első lengyel melegmoziig, Daniel Radcliffe-től Ellen Page-ig, az Esőemberben megismert Valeria Golino első rendezésétől az idei Arany Kamera-díjas remekműig az év legjobb, legprovokatívabb, legkeményebb filmjei mutatkoznak be szeptember 12. és 22. között a 10., ünnepi Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon.

 

A nyitófilm a Don Jon lesz, Joseph Gordon-Levitt első rendezése. A főszerepet, korunk Don Juanját is magára osztotta - a közte, Scarlett Johansson és Julianne Moore között izzó szenvedély szinte lángra lobbantja a vásznat.

A Templom a dombon néhány napja közönségdíjat nyert Szarajevóban: eredeti címe (Krugovi - Körök) jól érzékelteti, hogy a háború pokoli köreiből nehezen lehet szabadulni. A német Katrin Gebbe nevét még sokszor fogjuk hallani: a Tore tánca az év talán legjobb első filmje, a modern világban jelenlévő hitről és hitetlenségről ilyen magától értetődő természetességgel talán még nem csináltak filmet.

CF iloilo 500


Hit és élet áll a Miele középpontjában is - Valeria Golino első rendezésében súlyos és mélyen elgondolkodtató érvek feszülnek egymásnak. Daniel Radcliffe a költő Allen Ginsberg bőrébe bújt: az Üvöltés későbbi alkotója diák, aki zseniális társaival - Jack Kerouac-kal és William Burroughs-val - még próbálgatja igazi hangját.

Mindez csak ízelítő: a fesztivál története során talán még soha nem feszült annyiféle vízió egymásnak, mint ebben a heterogén, a nemzetközi filmes szcéna sokrétűségét felvonultató programban. Természetesen az összes film magyarországi premier és jónéhányat csak és kizárólag itt láthat a hazai közönség.

CF miele 500


A teljes lista:
- Don Jon (2013) (r: Joseph Gordon-Levitt) - nyitófilm
- Eva Van End szűztelenítése (2012) (r: Michiel ten Horn)
- Ilo Ilo (2013) (r: Anthony Chen)
- Minden odavan (2013) (r: J. C. Chandor)
- Halima sorsa (2012) (r: Arsen A. Ostojic)
- A jövő (2012) (r: Alicia Scherson)
- A kelet (2013) (r: Zal Btmamglij)
- Tiltott szerelem (2013) (r: Tomasz Wasilewski)
- Csak saját felelősségre (2013) (r: Paul Wright)
- Dicsőséges dezertőr (2012) (r: Gabrielle Neudecker
- Te és az éjszaka (2013) (r: Yann Gonzalez)
- Templom a dombon (2013) (r: Srdan Golubovic)
- A nyár császárai (2013) (r: Jordan Vogt-Roberts)
- Öld meg kedveseid (2013) (r: John Krokidas)
- Miele (2013) (r: Valeria Golino)
- Tore tánca (2013) (r: Katrin Gebbe)
- Metro Manila (2013) (r: Sean Ellis)

Bővebb információ a fesztivál oldalán.






nka emblema 2012