sex hikaye

Claudia Cardinale éltműdíjat vesz át a Cinefesten

A Volt egyszer egy vadnyugat nyitja a fesztivált

2015. augusztus 18. - filmhu
Claudia Cardinale éltműdíjat vesz át a Cinefesten

Claudia Cardinale a 12. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei életműdíjasa. A színésznő szeptember 11-én veszi át a díját, a fesztivál megnyitóján.

Claudia Cardinale a 8 és 1/2, és a Rózsaszín Párduc sztárja kapja a miskolci filmfesztivál idei életműdíját, a fesztivál nyitófilmje pedig a Volt egyszer egy vadnyugat lesz, amelyben Charles Bronson és Henry Fonda oldalán láthatjuk a színésznőt. A 77 éves művésznő szeptember 11-én személyesen veszi át a díjat.

A tunéziai születésű színésznőt szülei tanárnak szánták, de 18 éves korától egyenes út vezette a filmiparba. 1958-ban a Goha című filmben debütált, az áttörést azonban a Rocco és fivérei egyik mellékszerepe hozta el számára, ekkor fedezte fel tehetségét Luchino Visconti. 1963-ban Fellini klasszikusában, a 8 és 1/2-ben játszott. Továbbá szerepelt még többek között a Lány bőrönddel, a Szerencsevadászok, a Széplány ajándékba, a IV. Henrik, és A rózsaszín párduc fia című filmekben. Ezen kívül már leforgatta, de még nem mutatták be Twice Upon a Time in the West és a Minden út Rómába vezet című mozikat. Cardinale egyébként az UNESCO női jogokért felelős jószolgálati nagykövete és a Becsületrend lovagja.

claudia600

A fesztivál nyitófilmjét, Sergio Leone Volt egyszer egy vadnyugat című filmjét szeptember 24-től országszerte vetítik a mozik a filmklasszikusok újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

 

 





nka emblema 2012