sex hikaye

Cseh film, angol nyelv, orosz túszdráma

Prága terjeszkedik

2003. május 23. - filmhu
A tavaly októberi, 161 emberéletet követelő orosz túszdrámáról készíti első filmjét a cseh reklámfilm fenegyereke, Ivan Zacharias. A Stillking Films angol nyelven forgó mozija azt bizonyítja: a bérmunkák után Prága eredeti hazai produkciókkal lép a nemzetközi piacra.
A Russian Theatre címen futó projekt a tavaly októberi moszkvai túszdráma történetét eleveníti fel, melynek során 41 csecsen fegyveres előadás közben elfoglalt egy moszkvai színházat. A balul elsült felmentő akció során a terroristák mellett 120 túsz is életét vesztette.

A túszmozi az eddig reklámokat készítő Ivan Zacharias nagyjátékfilmes debütálása lesz. A cseh rendező neve nagyon jól cseng reklámkörökben, hiszen alkotásaival a műfaj legnevesebb díjait vihette már haza, így például a cannes-i Arany Oroszlánt.

Nemcsak a rendező, de a produkciós cég számára is az első eredeti gyártású mozi lesz a Russain Theatre. A Prágában székelő Stillking Films eddig kizárólag hollywoodi bérmunkákból tartotta fenn magát, ott viszont abszolút A-kategóriás szinten mozgott. Olyan mozik gyártását vezényelte, mint A Bourne-rejtély, az xXx, A pokolból vagy épp az idei év egyik nagy dobásának számító Van Helsing című vámpírhorror.

A túszfilm szkriptjét az amerikai Michael Lerner jegyzi. Lerner nevéhez eddig a nem sok vizet zavart French Exit című film forgatókönyve fűződik, de jelenleg több projektje áll fejlesztés alatt a Warnernél és a Paramountnál. A Stillking a Russain Theatre forgatását 2003 második felére tervezi, addig is koprodukciós partnerek után kutatnak.

Címkék

hír



nka emblema 2012