sex hikaye

Csoda Krakkóban, ősszel

Groó a Kabbalával nyit

2003. július 21. - filmhu
Ősszel kezd forogni Groó Diana első egészestés nagyjátékfilmje, a Csoda Krakkóban. A lengyel-magyar koprodukcióban készülő film stábja már összeállt, a forgatókönyv végleges. A mesés-misztikus cselekményt és hangulatot egyaránt a zsidó misztika, a Kabbala határozza majd meg. A film társproducere lengyel részről Krzysztof Zanussi lesz.
A rendezőnő nyáron a varsói és krakkói helyszíneket látogatja végig. Emellett elkészült művészettörténeti ihletésű sorozatának két újabb darabja Brueghel álmai és Rousseau álmai címmel. A festményfilmeket a következő filmszemlén mindenképpen láthatjuk majd, a tervek szerint a nagyjátékfilmet is, ha elkészül.

A Csoda Krakkóban forgatását szeptember huszadika után kezdik. Három hetet forgatnak Krakkóban, majd tíz napot Budapesten. A film mai történetet mesél el, egy magyar lány (Török Illyés Orsolya) és egy lengyel fiú (Maciej Adamczyk) szerelmét a krakkói zsidónegyed kulisszái között. A cselekményt és a hangulatot egyaránt a zsidó misztika (Kabbala) határozza majd meg, és bár a történet a mában játszódik, nem fogja nélkülözni a mesés elemeket sem.

A két főszereplő mellett már biztos, hogy játszik a filmben Garas Dezső (mint csodarabbi), Békés Itala (mint nagymama) és lengyel részről Jerzy Trela. Az operatőr Csukás Sándor lesz, a zenét Groó Diána korábbi filmjeinek zeneszerzője, Kardos Dániel komponálja majd.

A filmet magyar részről a Katapult- és a Cinema Film közösen gyártja, a lengyel társproducer Krzysztof Zanussi.

Címkék

hír



nka emblema 2012