sex hikaye

Dialektus Fesztivál

Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál

2008. szeptember 30. - filmhu
Dialektus Fesztivál
Ismét itt a Dialektus, Európa legkreatívabb és legérzékenyebb dokumentumfilmjeinek versenye! Azért jött létre, hogy megmutassák a világ kulturális sokszínűségét, azt, hogy Európa filmalkotói hogyan látják a valóságot. Nincs izgalmasabb az emberi történeteknél!

AIDS-helyzet Ukrajnában, médiahack a magyar sajtóban, a görög falu polgármesterének nőszerző akciója, Elvis-imitátor román falusi tanító, belga antropológusnő a francia-guyanai indiánok közt, a Gestapo dzsipjével elszökött auswitzi foglyok, azerbajdzsáni olajmunkások, „csehszlovákul” beszélő vietnamiak, kínai öntöde Németországban – rövid felsorolás a 2008-as Dialektus filmtémáiból.

És mi jön 2009-re?
Arra számítanak, hogy még sokszínűbb, még meglepőbb történetek kerülnek elő. Nézzük meg, hogyan élnek mások!

Filmkészítőknek
A fesztiválra egyre többen figyelnek fel itthon és Európa-szerte. A cél, hogy a barátságos, kötetlen hangulat megtartása mellett tovább növeljék a Dialektus tekintélyét, és mindjobban hozzájáruljunk a nyugat-európai és kelet-európai filmkészítők közti párbeszéd erősítéséhez, és a dokumentumfilmek sikeres terjesztéséhez.

Ha Ön filmkészítő, és van olyan dokumentumfilmje, amely 2006-ban vagy később készült, várják nevezését 2008. október 17-ig!

Ha Ön notorius késő, akkor sincs veszve semmi! Október 31-ig késedelmi díj megfizetése mellett elfogadják nevezését.

A nevezési feltételekről bővebben:
http://www.dialektusfestival.hu/2009/nevezes


Filmkészítő diákoknak
„Diákmunka” versenykategóriánknak és a számos meghívott külföldi filmes iskola bemutatkozásának köszönhetően 2009-re még több fiatal filmest várnak. Annak a friss, ötletgazdag generációnak a tagjait, akikre két fontos feladat is hárul: továbbvigyék az értékes hagyományokat és újításaikkal megreformálják a műfajt. Vigyázat, a mezőny erős! 2008-ban 61 nevezés érkezett, amiből 9 munka került a versenyprogramba.

Te is késhetsz, de ez pénzbe kerül! Október 31-ig késedelmi díj megfizetése mellett elfogadják nevezésedet.

A nevezési feltételekről bővebben:
http://www.dialektusfestival.hu/2009/nevezes

A nevezési lap közvetlen elérési útja:
http://www.dialektusfestival.hu/doc/dialektus_nevezesi_lap_2009.doc


Filmkritikusoknak és a jövő filmesztétáinak
2009-ben először doku-kritikusi workshopot szerveznek fiatal európai esztétáknak, elméleti szakembereknek. A képzés során neves filmkritikusok vezetésével tárják fel azokat a szempontokat, amelyek a dokumentumfilmekről való beszéd, a dokumentumfilm-kritika sajátosságai.

A közös munka célja, hogy az Európában egyre erősödő dokumentumfilmes vonulat mellé segítsék fölsorakoztatni a műfaj iránt elkötelezett, a formanyelvi, fogalmi, történeti sajátosságokat értő elméleti szakembergárdát.

Jelentkezés:
http://www.dialektusfestival.hu/2009/nevezes
 

Önkénteseknek
A Dialektus mindig nagyszámú önkéntes kemény, de jó hangulatú munkájával jött létre. A szervezők olyan önkéntesek jelentkezését várják, akik szeretnének részt venni egy izgalmas, érdekes, sokszínű nemzetközi fesztivál lebonyolításában, szívesen találkoznak új emberekkel, különös történetekkel, és akik élvezik a zsongó fesztiválhangulatot. És persze várjuk vissza eddigi önkénteseinket is!

Az önkéntességről részletesen itt olvashatsz:
http://www.dialektusfestival.hu/2009/nevezes
 

Támogatóknak
Ahhoz, hogy minél színvonalasabb legyen a 2009-es Dialektus, a fesztivál létrehozóinak szükségük van támogatókra. Ha Ön úgy érzi, hogy szívesen hozzájárulna egy érzékeny és kreatív filmeket felvonultató sokszínű nemzetközi filmfesztivál létrejöttéhez, és a fesztivál helyszínei, weboldala és más felületei jó lehetőséget, egy tisztességes üzlet kilátását jelenthetik cége számára, KEZDJÜK EL A KÖZÖS MUNKÁT!. Várjuk jelentkezését ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )!
 

A 2009-es Dialektus Fesztiválra március 3. és 8. között kerül sor.

Bővebb információ a www.dialektusfesztival.hu oldalon.






nka emblema 2012