sex hikaye

Díjat értek a pancsoló lányok

Kiosztották a Friss Hús díjait

2015. március 30. - filmhu
Díjat értek a pancsoló lányok

Vasárnap befejeződött a Friss Hús rövidfilmfesztivál, melyen a legjobb kísérleti és játékfilm kategóriájának győztese Szilágyi Fanni alkotása lett.

 
 
 
 
Vasárnap este a Toldiban adták át az idei Friss Hús díjait. A magyar válogatásban a legjobb kisjátékfilmnek járó díjat Szilágyi Fanni alkotása, A kamaszkor vége című film kapta, amely egy felnőtté válás történetét mutatja be 13 percben. “Fontos és intim történet, amely párhuzamos viszonyrendszerek sokaságát építette fel gyorsan és hitelesen a magyar groteszk hagyományaiból, mégis elindulva egy sajátos nyelv irányába” – indokolta döntését a zsűri.

A legjobb magyar animáció a Kreif Zsuzsi – Zétényi Bori alkotópáros Limbo-Limbo Travel című, 17 perces filmje lett “különleges és valószerűtlen atmoszférateremtő ereje miatt, amihez felhasználta az animáció összes eszközét a zenétől a képi ritmusig, hogy pofátlanul jófej hangulattal szórakoztasson”. Az NMHH Médiatanácsa által felajánlott díj mindkét film esetében 500 ezer forint.  

Sajátos közlési és filmnyelvi kísérletéért elismerő oklevelet kapott Lichter Péter Rimbaud című, 21 perces műve. A zsűri tagjai Tamara Kolaric (horvát filmkritikus), Thibaud Bracq (a francia Premiers Plans filmfesztivál válogatója) és Fabricius Gábor (filmrendező, író) voltak.

A nemzetközi szekció zsűrijének tagjai Horváth Lili (rendező, forgatókönyvíró), Taschler Andrea (producer) és Wim Vanacker (belga producer, rendező, a European Short Pitch vezetője) voltak. Az általuk kiválasztott, 1000 euró díjazásban részesülő legjobb nemzetközi rövidfilm a brit Daisy Jacobs The Bigger Picture című, 7 perces alkotása lett. Elismerő oklevelet kapott a német Barbara Ott Sunny című filmje egy jól ismert helyzet újszerű ábrázolásáért.

A rövidfilmfesztiválon a vetítéseken kívül szakmai programokat is rendeztek: az első magyar pitchfórumon például a beérkezett több mint 50 pályázatból a kiválasztott tervek a szakmai zsűri előtt mutatkoztak be, melynek tagjai Deák Dániel, Lovas Balázs, Pusztai Ferenc, Ruttkay Zsófia és Simó György voltak. A legjobb filmterv díját végül Nagy V. Gergő Erős áll című terve kapta, nyereménye 300 ezer forint.

(Forrás: Daazo)






nka emblema 2012