sex hikaye

Disney-Pixar koprodukció

Hihetetlen bevételek

2004. november 16. - filmhu
Disney-Pixar koprodukció
A Walt Disney Stúdió és a Pixar tárgyal a Toy Story harmadik részének elkészítéséről. A megegyezést hátráltatják a felek közötti érdekellentétek, mivel a közös alkotás jogaival kapcsolatban nehezen tud osztozni a két cég. Ellenben a Disney és a Pixar legutóbbi közös alkotásának sikerével kapcsolatban nem lehet véleménykülönbség. A The Incredibles óriási siker a mozikban.

A Disney Stúdió komoly tárgylást folytat, hogy lezárja a Pixar Stúdióval régóta folyó egyezkedést, amely az eddig két elkészült Toy Story mozi folytatására vonatkozik. Megegyezés esetén elkészülhet a harmadik rész, így Woody, Buzz Lighter és a csapat többi tagja ismét a filmvászonra kerülhet.

A Walt Disneynél éppen folyamatban van egy digitális animációs rendszer kialakítása Glendale-ben, ahol majd a jövőbeli Toy Story 3. készülne. A beruházás helyszíne egészen közel van a Dream Works Animation épületeihez.

A tervezet megvalósulásáért David Stainton a felelős, aki Walt Disney Featur Animation elnöke. Andrew Millstein, aki eddig a Disney orlandói gyártási kapacitásának megszűntetését végezte, bekapcsolódott az új egységhez tartozó személyzet toborzó munkájába. Társaival megkezdte a szakma nagyágyúinak összegyűjtését a rivális stúdióktól és animációs shopoktól.

Annak ellenére, hogy az utóbbi években a Disney elnökeként tevékenykedő Michael Eisner és a stúdióvezető Dick Cook letették névjegyüket a játékfigurákról szóló animáció létrehozásával, az a tény, hogy a Disney gépezet beindult, megnehezítheti a Pixarral való kapcsolat meghosszabbítását. A jelenleg érvényben lévő megállapodás alapján a két cég együttműködése John Lasseter rendezésében készülő Cars-ig tart. Lasseter vezénylete a korábbi Toy Stroy-k elkészítését. Most a Disneyé a jog hogy folytassa az animációs sorozatot, amellyel korábban nem rendelkezett. Ennek oka részben a Pixar elnöke és Lasseter közötti ellentét volt, mert egyikük sem akart lemondani a figurákhoz kapcsolódó jogokról, amihez sem a Disney sem a Pixar nem fűzött kommentárt.

A Disney és a Pixar legutóbbi közös munkájaként elkészült The Incredibles (A hihetetlen család) órási siker a mozikban. A bemutató óta eltelt második héten éppen olyan hihetetlenül sokat hozott, mint az első hét nap alatt. Az amerikai mozinézők 51 millió dollárért váltottak jegyet A hihetetlen család kalandjaira, ami mindössze 28%-os visszaesés a nyitóhéthez képest. A tényleges bevétel ismét felülmúlta a szakértők szkeptikusnak bizonyult becsléseit, akik 40-45 milliót jósoltak a filmnek. Így a Disney-Pixar koprodukciós mozi vezeti a heti bevételi listát, a második helyezett The Polar Express az említett összegnek „csak” a felét gyűjtötte be, 23.5 millió dollárt.

A hihetetlen család történetétben rejlő lehetőséget mutatja az az 5.7 milliós bevétel is, amely hét ország mozibevételéből tevődik össze. Ezen országok mindegyikében első helyezett a Disney és a Pixar legutóbbi közös munkája. Közülük Taiwanon a Hihetetlenek animációs premierfilmként 1.3 millió dollárral az ottani eddigi legjobb eredményt érte el. Svédországban a nézők szintén 1.3 millióért vásároltak jegyet a filmre, ami 60%-os részesedést jelent az ottani mozipiacon.






nka emblema 2012