sex hikaye

Dokfilmesek, finanszírozási lehetőség!

Várja a jelentkezőket az East European Forum

2010. augusztus 6. - filmhu
Dokfilmesek, finanszírozási lehetőség!
Immáron 10. éve nyitja meg kapuit október végén Közép-Kelet-Európa legnagyobb dokumentumfilmes vására, ahol a filmesek a legnagyobb európai forgalmazókkal, tévés beszerzési szerkesztőkkel, filmbeszerzőkkel és a filmalapok képviselőivel találkozhatnak. Koprodukciós és elővásárlási megegyezések mellett bármilyen finanszírozási forma kapcsán születnek döntések – ez idáig töb mint 60 film köszönheti létét a fórumnak.
Ez alatt a 10 év alatt az East European Forum neves, megbecsült és elismert fórummá vált, vendégül látott 510 filmalkotót-producert a régióból, 60 televíziós beszerzési szerkesztőt, és forgalmazók, vásárlók, fesztiválszerkesztők tucatjait.

A Fórum kísérőprogramjaként működő workshop több mint 120 dokumentumfilmes részvételével zajlik majd. Az East European Forum az idén új szolgáltatást indít, a Feedback Kerekasztalt (Feedback Round Table), mely a projektek nyilvános közreadása után elemzi azokat, célja pedig a hatékonyság növelése a pozitív megerősítésre koncentrálva, illetőleg a résztvevőknek módjuk nyílik kisebb csoportokban, bensőségesebb légkörben együtt dolgozni a tévécsatornák, műsorszórók képviselőivel. A hagyományos pitcheléshez képest ötször annyi idő-hely áll egy-egy projekt képviselőjének a rendelkezésére, ráadásul a Kerekasztal után a produkciók mélyéségben is megvitathatják projektjeiket a megjegyzések és hozzászólások során kiválasztott potenciális partnerrel.

easteuropeanforum_500

Az előadott filmtervek a kerekasztal után a látogatók és cca. 25 műsorszolgáltató részére lesz elérhető, köztük olyan megkerülhetetlen európai és észak-amerikai cégek, mint a MDR/ARD, Channel 4, BBC, ARTE, POV, ITVS, ORF és sokan mások.  

Jelentkezési határidő: 2010. szeptember 3.
Forum Workshop: 2010. október 21-24.
Filmtervek előadása és Feedback Kerekasztal: 2010. október 25-26.                                                     
Filmipari Közösségi munka a résztvevőknek: 2010. október 27-30.

Feltételek:
A résztvevők saját projektjeikkel, filmterveikkel vesznek részt, profi angol nyelvtudással kell rendelkezniük. Minden program kötelező mind a producer, mind a rendező számára, s mivel a Fórum a régió dokumentumfilmes törekvéseire fókuszál, legalább az alkotók egyikének közép-, kelet-európainak kell lennie.

Részvételi díj: kiválasztott projektenként 100 euró, a szállás-elhelyezés díja pedig 250 euró szintén projektenként.

A kitöltendő jelentkezési lap itt elérhető

További információ: www.DOKweb.net

Kapcsolat:
Hana Rezkova
Institute of Documentary Film
Skolska 12, 110 00 Prague 1
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.DOKweb.net




nka emblema 2012