sex hikaye

Döntés a Magyar Média Mecenatúra pályázatairól

53 millió forint helyi médiumoknak és filmeknek

2013. október 3. - filmhu
Döntés a Magyar Média Mecenatúra pályázatairól

Döntés született a Magyar Média Mecenatúra program legutóbbi pályázatairól, az összegből közösségi tévék és rádiók jutottak pénzhez, valamint online filmek forgatására is fordíthatják a támogatást az alkotók.

Ötvenhárom millió forintos támogatásról hozott döntést a Magyar Média Mecenatúra program legutóbbi pályázatai alapján a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerdai ülésén - tájékoztatta Kollarik Tamás, a testület tagja az MTI-t.

Az összegből közösségi tévék és rádiók jutottak pénzhez, valamint online filmek és hirtelen felmerülő jelentős esemény forgatására fordíthatják az összeget a filmes alkotók - közölte. A közösségi médiaszolgáltatóknak szóló műszaki pályázat második fordulójában tíz televízió és négy rádió kapott 46,5 millió forintos fejlesztési támogatást. Az idei évre szóló 110 millió forintos keretből még csaknem 30 millió forint áll rendelkezésre.

A rezsipályázat tizedik fordulójában az Ipoly Televízió és a Zöld Hullám kisközösségi rádió kapott összesen 2,1 millió forintos támogatást. Az Escher Károly pályázat nyertese a cibakházi esperes gyilkosságával kapcsolatos eseményeket rögzítheti  a 2 millió forintos támogatásból, rendezője Varga Ágota - fűzte hozzá Kollarik Tamás. Az Escher Károly pályázati kiírással a médiatanács célja az volt, hogy olyan magyar vonatkozású, "hirtelen felmerülő vagy speciális események" forgatási nyersanyagának elkészítését tegye lehetővé, amelyek megörökítése fontos lehet az utókor számára, és amelyek megfelelő alapot biztosíthatnak egy - a témából később elkészülő - színvonalas dokumentum- vagy ismeretterjesztő-film elkészítéséhez.

A médiatanács tagja arról is beszámolt, hogy az online közszolgálati tartalmak gyártásának támogatására tavaly nyitott a Magyar Média Mecenatúra program a Neumann János-pályázattal. Az idei első fordulóban négy tartalomszolgáltató kapott összesen 3,8 millió forintot.

Az Ózdi Városi Televízió a hiányszakmák népszerűsítéséről készít online filmet. A Kecskeméti Televízió az Index portállal együttműködve kortárs zenészeket és képzőművészeket mutat be, és Kortárs könnyűzenei archívum címmel szintén előadóművészekről készít közszolgálati tartalmat az A38 hajó az online oldalára. Képek mozgó keretben címmel pedig a KVB Kft. dokumentumfilmje készülhet el a kortárs hazai képzőművészetről.

(MTI)



Címkék

nmhh , pályázat , hír



nka emblema 2012