sex hikaye

Egy magyar filmterv is bekerült a European Short Pitch-re

Sandor Funtek: The Virgin of Lost Causes

2015. november 26. - filmhu
Egy magyar filmterv is bekerült a European Short Pitch-re

A NisiMasa, ahogy minden évben, úgy 2016-ban is megszervezi a European Short Pitch nevű rendezvényét, és a most kihirdetett 20 projekt között egy magyar rövidfilm-terv is helyet kapott. A Sandor Funtek által írt és rendezendő The Virgin of Lost Causes egy provokatív hazatérés-történet, amely francia koprodukcióban készülne 2016 nyarán. A film magyar gyártója a Filmfabriq, producere Osváth Gábor.

Az 1990-es születésű Sandor Funtek annak a Funtek Frigyesnek a fia, aki a 80-as évek egyik ígéretes pályakezdő színésze volt, majd a rendszerváltás környékén Franciaországba költözött. Ahogy édesapja is egyre többet rendez Magyarországon színházban, most az ifjabb Funtek is idehaza tervez rendezni, igaz színház helyett filmet.

Eddig őt is színészként ismerhettük: a Cannes-i fődíjas Adele életében ő alakította a címszereplő legjobb barátját, de egy másik Arany Pálmát nyert filmben, a Dheepanban is van egy villanása. Jelenleg a Derült égből pornó (Hard) c. tévésorozat legújabb évadjában szerepel.
A European Short Pitch az előkészületben lévő rövidfilmek egyik elsőszámú fejlesztő műhelye. Januárban Vilniusban egy hetes fejlesztésen esnek át a tervek, amelyeket aztán márciusban Luxemburgban pitchelnek az alkotók megannyi európai producer és döntéshozó előtt.
Két éve Grosan Cristina Opening c. projektje képviselte hazánkat, tavaly viszont nem volt magyar filmterv.






nka emblema 2012