sex hikaye

Együttműködés a Filmalap és a Külgazdasági Hivatal között

Első állomás a European Film Market volt

2012. február 22. - filmhu
Együttműködés a Filmalap és a Külgazdasági Hivatal között

A Magyar Nemzeti Filmalap és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal hosszú távú együttműködésének első állomása a berlini filmfesztivál keretei között megrendezett European Film Market, a szakma élvonalbeli filmvására volt.

 

 

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a magyar filmek és filmipari KKV-k szolgáltatásainak bemutatása és népszerűsítése érdekében több külföldi megjelenésben együttműködik a Magyar Nemzeti Filmalappal. Az együttműködés első állomása a február 9-17. között megrendezett EFM volt. Az év első és kihagyhatatlan nemzetközi filmvásárára a berlini filmfesztivál keretében kerül sor. Idén 90 országból közel 7000 ezer szakmabeli vett részt az EFM-en, ahol 400 kiállító mutatta be új filmjeit és filmterveit.

A Filmalap értékesítési részlege a berlini filmvásáron összesen 52 magyar játékfilmet képviselt. A vizsga, Az ember tragédiája és a Köntörfalak című alkotásokat Berlinben mutatták be először a külföldi filmvásárlóknak.

A magyar filmek iránti vásárlói érdeklődés az elmúlt három évhez viszonyítva kiemelkedő volt. A Filmalap kínálatában jelenleg még gyártásban, ill. utómunka alatti egész estés mozgóképeket is voltak: Barrel of a Gun, Nyócker 3D!, Couch Surf. Az érdeklődés erősödése nagyrészt az új filmeknek köszönhető. A berlini filmvásár magyar standjára a legtöbb filmvásárlót a világhírű Nyócker! 3D változata vonzotta. Külön sikerként értékelhető, hogy a berlini tárgyalópartnerek közel fele a Filmalap új partnere, akikkel megkezdődött a hosszú távú kapcsolatok kiépítése.

A berlini EFM-en A vizsga és a Fehér tenyér című filmeket az iráni IRIB Media mozi-, TV- és DVD-forgalmazásra megvásárolta. A különböző forgalmazókkal és vásárlókkal a Filmalap által képviselt filmeket illetően számos komoly tárgyalás kezdődött, melyek lezárása az elkövetkezendő hetekben várható.

A magyar filmipari szolgáltatások export versenyképességének növelése érdekében a Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2012-ben további kulcsfontosságú eseményeken – köztük a májusi cannes-i filmfesztiválon megrendezendő Marché du Film-en – működik együtt a Magyar Nemzeti Filmalap értékesítési részlegével.






nka emblema 2012