sex hikaye

Életműdíj Jankovics Marcellnek

A pozsonyi biennálén

2010. október 19. - filmhu
Életműdíj Jankovics Marcellnek

Jankovics Marcell munkásságát és Szoboszlay Eszter Szomszédolás című filmjét díjazta a pozsonyi animációs biennále - tudatta a Magyar Filmunió. A magyar animációk körútja a lipcsei filmfesztiválon folytatódik, ahol Bertóti Attila, Cakó Ferenc és Felméri Cecília alkotásait vetítik.

 

22 ország részvételével rendezték meg a hétvégén a X. Pozsonyi Animációs Biennálét. A seregszemle válogatást mutatott be Jankovics Marcell munkáiból és a Prix Klingsor életműdíjjal ismerte el a magyar alkotót. A nemzetközi zsűri a Kossuth-díjas művész mesefilmjeinek egyedi világát és képi megjelenítését emelte ki értékelésében. Az életműdíjat Jankovics Marcell személyesen vette át a szlovák fővárosban. Az animációs filmek biennáléjának kísérőprogramjaként Az ember tragédiája és az Ének a csodaszarvasról című művekből kiállítás is látható november 10-ig a pozsonyi magyar kulturális intézetben.

A pozsonyi biennále versenyprogramjában díjazták a Kecsekemétfilmben készült Szomszédolás című alkotást, amely a Fejlakók című sorozat friss epizódja. A nemzetközi zsűri Szoboszlay Eszter alkotását a visegrádi országokból érkezett legjobb filmként értékelte, és díjjal jutalmazta.

A magyar animációs filmek külföldi körútja a napokban Lipcsében folytatódik. A legfontosabb európai animációs fórumok közé sorolt lipcsei filmfesztiválra Magyarországról három új alkotás érkezik, melyek a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek. Bertóti Attila Ariadné fonala, Cakó Ferenc Érintés és Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című munkáit láthatók Lipcsében.






nka emblema 2012