sex hikaye

Elhunyt Hazai György

Gyász

2012. február 22. - filmhu
Elhunyt Hazai György

A Magyar Filmművészek Szövetsége fájdalommal tudatja, hogy Hazai György Balázs Béla-díjas szinkronrendező 2012. február 21-én elhunyt.

 

 

Hazai György pályáját a 40-es évek végén kezdte. A magyar szinkronfilmgyártás születése óta ezen a területen dolgozott, induláskor a filmgyárban, majd a Pannónia Filmstúdióban, előbb rendezőasszisztensként majd szinkronrendezőként.

Felkészültségét, sokoldalúságát jelzi, hogy több mint 130 film illetve sorozat szinkronrendezése fűződik a nevéhez: olyan sorozatok, mint pl. a Derrick, Dallas, Petrocelli, Knight Rider, a magyar sorozatokból pl.a Robog az úthenger utószinkronja. Ugyanakkor szinkronizálta a legnagyobb neves külföldi rendezők mint pl. Wajda, Bergman, Forman és mások filmjeit.

Néhány jelentős filmcím: Tűz van babám, Üzlet a korzón, Trapéz, Kallódó emberek, Kés a vízben, A párduc, A domb, Olsen és bandája.

A Z avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című film szinkronrendezéséért a hazai szinkronszemle fődíját kapta, és munkáját 1972-ben Balázs Béla-díjjal ismerték el.

A Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti.

Temetéséről később történik intézkedés.






nka emblema 2012