sex hikaye

Elhunyt Törös Judit maszkmester

Hosszú betegség után

2009. március 20. - filmhu
Elhunyt Törös Judit maszkmester
Hosszú betegség után elhunyt Törös Judit maszkmester, aki olyan magyar rendezőkkel dolgozott együtt mint Makk Károly, Sándor Pál, Jancsó Miklós, Gothár Péter és Koltai Lajos.
Törös Judit harmincnyolc éven át dolgozott a filmiparban smink- és maszkmesterként, sminkelte Arnold Schwarzenggert a Vörös zsaruban, de ő készítette Jessica Lange vagy Nino Manfredi maszkját is. A részben Magyarországon forgatott Cyrano de Bergeracban ő készítette a főszereplő Gérard Depardieu orrát. A filmet a maszkmesteri munkáért 1991-ben Oscarra-jelölték, ennek ellenére a nagy internetes filmes adatbázisokban meg sem említik Töröst, mint közreműködőt.

Törös Judit az utóbbi években egy modelliskolában tanította a sminkelést, és miután 2005-ben férje bántalmazása miatt kórházba került, fotókiállítást rendezett a családon belüli erőszakról.




(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2009. március 23. hétfő, 00:58#2| stigmata
Stigmata annyit akart tudni, hogy ki volt T. Judit mellett annyi éven át, és aki bántalmazta őt olyan brutálisan... (ahogy a FILMLEVÉLBEN Sándor Erzsi nekrológja megírta. Ennyi.
2009. március 20. péntek, 13:57#1| admin
Stigmata kommentjét annak sértő tartalma miatt kimoderáltuk.
Üdv,
filmhu stáb

nka emblema 2012