sex hikaye

Elhunyt Wilt Pál

Gyász

2013. január 8. - filmhu
Elhunyt Wilt Pál

A Magyar Filmművészek Szövetsége szomorúan tudatja, hogy 2013. január 7-én, 62 évesen váratlanul elhunyt Wilt Pál filmrendező, Schaár Erzsébet és Vilt Tibor szobrászművészek fia.

 

 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok
1972-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, első filmjeit a Balázs Béla Stúdióban készítette. Később tagja volt a Mozgókép Innovációs Társulás és Alapítványnak, majd 2002-től a PhoenixMIT Egyesületnek.

Filmjei közül kiemelkedő az 5 részes Nevelésügyi sorozat, amelynek társrendezője Dárday Istvánnal, Mihályffy Lászlóval, Szalai Györgyivel és Vitézy Lászlóval. Szintén társrendezője volt a Hat bagatell című szkeccsfilmnek, Bódy Gábor, Dárday István, Fehér György, Jeles András és Tarr Béla mellett. Több mint 10 éve Csepelen forgatta filmjeit (Túlélők, Az utolsó munkásköltő, Családtörténet), szociális érzékenységgel kutatva, hogyan élték meg az egykori mintaüzem (Vörös Csepel) dolgozói a rendszerváltást. A küzdő és szenvedő tanúkat, a kisembereket örökítette meg ezekben a filmekben. Jelenleg is a csepeli kettős gyilkosság témáján dolgozott.

Búcsúztatásáról később történik intézkedés.






nka emblema 2012